Első napján Lenintől idézett az új orosz nagykövet

2017. szeptember 01. 08:05

„Semmi szükségünk hisztérikus kitörésekre” – citálta a kommunista forradalmárt Oroszország új amerikai nagykövete.

2017. szeptember 01. 08:05

Az amerikai-orosz diplomáciai konfliktus legújabb fejleményeként csütörtökön megérkezett az Egyesült Államokba Anatolij Antonov, Oroszország új amerikai nagykövete – írja a Moscow Times. 

Washingtonba érkezve Antonov – aki korábban védelmi miniszterként is tevékenykedett – válaszolt az azzal kapcsolatos kérdésekre, miszerint az amerikai szövetségi állam felszólította Oroszországot, hogy teljesen zárja be San Franciscó-i konzulátusát.

A nagykövet úgy felelt, ebben a helyzetben „nagyon nyugodtan és profi módon kell eljárni”. Hozzátette, „elvtársaimmal együtt profi módon fogjuk teljesíteni a feladatunkat”.

„Hogy Lenint idézzem, semmi szükségünk hisztérikus kitörésekre” – válaszolt Antonov az orosz állami TASZSZ kérdéseire.

A diplomata helyesen idézte az orosz forradalmárt, Lenin mondata pontosan így szól: „semmi szükségünk hisztérikus kitörésekre. Amire szükségünk van, az a proletariátus vas hadosztályainak kimért lépései”.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. szeptember 02. 19:44
ANaTolij ANTonov... ANTANTÉNusz-Szó raka TÉNUSZ Szó- raka - tike-taka- Ez az ANTI BAMBUSKA! Ilyenkor csak egy tanácsot kell megfogadni-na kitől? Hát természetesen Vlagyimír Iljics Uljanovtól (aljas LENIN)-től. " Ucsitszja,ucsítszja, ucsítszja-govoril --LÉNIN....
Akitlosz
2017. szeptember 02. 18:52
Leninnel egyet is lehet érteni. A szovjetek összoroszországi kongresszusának a második napján például azt mondta Lenin. "Tíz perc cigarettaszünet."
Szonár
2017. szeptember 01. 12:55
A "semmi szükség hisztire" elég bevett fordulat, most akkor kerüljem, mert Lenin is használta?
krakken96
2017. szeptember 01. 10:29
Madách Imre nagyon találóan írta meg,hogy minden forradalom amit a nép nevében követnek el csak egy újabb zsarnokot ültet a nyakába,más címmel,más időben. Nincs jó politikai rendszer mert nincs jó ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!