VOC: Az amerikai fiatalok aggasztóan magas hányada kedveli a kommunizmust

2016. október 18. 05:42

A fiatal amerikaiak jelentős része szavazna egy „szocialista”, sőt akár egy „kommunista” jelöltre is, ha lenne rá lehetőség – derül ki a washingtoni Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány, a VOC kutatásából. A felmérés szerint a Lenin munkásságát ismerők negyede kedveli a szovjet diktátort, a túlnyomó többség szerint Hitler több ember haláláért felelős, mint Sztálin, és Marx szimpatikusabb nekik, mint a Biblia.

2016. október 18. 05:42

A 16-20 év közötti amerikai fiatalok 45 százaléka szavazna „szocialista” és 21 százaléka „kommunista” jelöltre a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány (VOC, Victims of Communism Memorial Foundation) felmérése szerint. A kommunizmusról alkotott felfogást először kutatták ilyen módon az Egyesült Államokban, az alapítvány évente szeretné megismételni a felmérést, ami a YouGov közvélemény-kutató vezetésével készült.

Az alapítvány kutatásából az derül ki, hogy az ezredforduló körül születettek azt hiszik, George W. Bush több ember haláláért felelős, mint Sztálin, és a túlnyomó többségük nincs tisztában a kommunizmus áldozatainak számával. Valamint előnyben részesítik Marx Károlyt a Bibliával szemben. 

A jelentésből az is kiderül, hogy az amerikaiak majdnem 70 és a Z-generáció majdnem 60 százaléka úgy tudja, hogy Hitler több embert ölt meg, mint Sztálin; 75 százalék alábecsüli a kommunista rezsimek által megölt emberek számát, amit eléri a százmilliót; és akik ismerik Lenint, azok közül 25 százalék szimpatizál vele.

Marion Smith, az alapítvány ügyvezető igazgatójának elmondása szerint a VOC megalapítása óta figyeli a hidegháború után született generációknak a kollektivista rendszerekkel és sötét történelmükkel kapcsolatos, igen hiányos tudását. Hozzátette: „sajnos ez a jelentés, amit évente ki szeretnénk adni, alátámasztja ezt az aggasztó benyomást.”  

A washingtoni székhelyű VOC-ot 1994-ben alapította Lee Edwards, Lev Dobriansky és
Zbigniew Brzezinski. Az alapítvány nemzetközi tanácsadó testületének tagja volt többek között Göncz Árpád és Václav Havel is. A szervezet egy múzeum megalapítását tervezi az amerikai fővárosban a kommunizmus áldozatainak emlékére.

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. október 18. 22:24
"VOC: Az amerikai fiatalok aggasztóan magas hányada kedveli a kommunizmust" Nálunk 2010 óta ismét épül.
bölcsuhú
2016. október 18. 15:48
Akitlosz: az istenben való hit és az eszmékben/ideológiákban való hit egy tőről fakad! Veleszületett személyiségi jelleg! Mármint a rá való igény/hajlam! Akinek nincs ilyenje, az legfeljebb csak szokásból vagy érdekből csatlakozik.
Akitlosz
2016. október 18. 15:13
Néztem az amerikai elnökjelöltek listáját. Vannak kb. 20-an. A többségüket igencsak baloldali párt indította. Nem tudom, hogy a bolsevista eszmék, amelyek a gyakorlatban bizonyítottan nem működnek mitől ennyire népszerűek. Felnőtteknek már nem kellene mesékben hinniük. Jó, mondjuk ez a vallásosakra is igaz.
Akitlosz
2016. október 18. 15:09
"A felmérés szerint a Lenin munkásságát ismerők negyede kedveli a szovjet diktátort, a túlnyomó többség szerint Hitler több ember haláláért felelős, mint Sztálin," Na és? " Egy emebr halála tragédia, milliók halála statisztika. " Sztálin Az emberek gyilkolása nem számháború. Aztán meg bele kellene venni a versenybe Rooseveltet és Churchillt is. Churchill fejére vérdíjat tűztek ki a búrok, akiknek ez különben nem volt szokásuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!