Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Szomáliai származású norvég állampolgár késelt Londonban

2016. augusztus 04. 15:05

Egy szomáliai származású norvég állampolgár volt az, aki több embert megkéselt London belvárosában, a Russel Square-en. A támadás következtében egy ember meghalt, öten pedig megsérültek. A rendőrség nem zárta ki a terrorista indítékot, de azt közölték, hogy inkább a férfi mentális zavartsága állhatott a merénylet háttérben.

2016. augusztus 04. 15:05

Egy ember meghalt, öten megsebesültek egy késelésben London belvárosában csütörtökre virradó éjjel, a tettest, egy vélhetően mentálisan zavart 19 éves fiatal férfit elfogták a rendőrök. Újabb bejelentés szerint a férfi szomáliai származású norvég állampolgár.

A hatóságok tájékoztatása szerint a halálos áldozat egy hatvanas éveiben járó nő, akin már nem tudtak segíteni a Russell Square-en történt késelés helyszínére érkező mentők.

Az elkövető két nőt és három férfit sebesített még meg – közölte a Scotland Yard. A sebesültek közül hármat délelőtt kiengedtek a kórházból, ketten azonban még ápolásra szorulnak.

Mark Rowley, a Scotland Yard különleges műveletekért felelős felügyelőhelyettese később közölte, hogy a tettes norvég állampolgárságú és szomáliai származású férfi, a halálos áldozat amerikai, a sebesültek pedig brit, amerikai, izraeli és ausztrál állampolgárok. A környék, ahol a késelés történt – nem messze a British Museumtól –, közkedvelt a Londonba látogatók körében.

Kihallgatják a tettest

A tettest sokkolópisztollyal tették ártalmatlanná, emiatt őt is kórházba kellett szállítani. Jelenleg egy London belvárosában lévő kapitányságon folyik a kihallgatása. Emberölés vádjával elrendelték a letartóztatását.

A rendőrség szerint a késelő indítékai még nem ismertek, így a terrorista indíttatást sem zárják ki teljesen, de hangsúlyozták, hogy inkább a férfi mentális zavartsága állhat a bűncselekmény hátterében. Mark Rowley közölte, hogy kikérdezték a férfi családtagjait, házkutatást tartottak nála, ellenőrizték a hátterét, és mindezek alapján egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy radikalizálódott volna. 

Az ügyben a gyilkossági csoport nyomoz, de a terrorellenes részleg is a segítségükre van.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2016. augusztus 05. 12:43
Abdullah Hasszán Mohamed Kukubele, a viking.
74bro
2016. augusztus 05. 08:10
Szerintem keresztény, aki a hegyi beszéd olvasása után annyira kiborult, hogy elindult késsel gyilkolászni.
ciprióta
2016. augusztus 05. 05:07
ideje lenne végre bevezetni az eu tagországokban végleg ,vagy ideiglenesen letelepitett iszlámisták különleges státuszáról rendelkező törvényt. Annak szigoruan szabályoznia kellene a migráns jogállását, meg kellene tiltani az eu határokon belüli szabad mozgásukat és hetente jelentkezési kötelezettséget kell kiróni rájuk, valamint kötelezni őket,hogy egy éven belül vagy saját vagy állami forrásból biztositott munkát vállaljanak,ha nem teszik azonnali kitoloncolás a küldő országba.
néhai Ch.Pilot
2016. augusztus 04. 23:57
"... egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy radikalizálódott volna." Nem is. A kés használata Szomáliában nem a radikalizálódás jele. Mindennapos dolog (ember ellen is). A állampolgársága meg nem érdekel. Egy büdös, primitív szomáliai nigger késelt. Ha teszem azt Spanyolországban kap állampolgárságot akkor is késelt volna, ha Kínában, akkor is késelt volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!