Le a fehér, heteró férfi szerzők olvasásával! − Szebb új világ III.

2015. április 04. 10:44

Mivel a rabszolgaságot elfogadó időkben voltak, akik ilyen szoknyákat viseltek, ezért ezek a szoknyák rasszisták. A legjobb, hogy egyébként fekete nők is hordtak ilyen szoknyákat akkoriban.

2015. április 04. 10:44
Szilvay Gergely

Ne olvasson egy évig fehér, heteró férfiak által írt könyvet – kezdett elnyomásellenes kampányba egy New York-i fekete feminista nő, K. Tempest, aki szerint túl vannak reprezentálva a könyvpiacon a nyugati, „fehér, heteró, cisz férfiak” művei, ezért javasolja, hogy egy évig csak kisebbségi karaktereket és identitásokat felvonultató irodalmat olvassunk, lehetőleg olyat, amiben nem-keresztény, munkás vagy szegény, aszexuális karakterek is feltűnnek.


Az első számú mumus Tempest listáján Neil Gaiman brit sci-fi szerző, aki valószínűleg jót mulatott az ingyenreklámon, hiszen Twitterén megköszönte a New York-i hölgynek, hogy ő lehetett kampányának a fő arca.

A Telegraph szerint azonban nem Tempest az első, aki ilyesfajta kihívás elé állítja a világot: Sunili Govinnage nemrég azt írta a Guardianban, hogy ő 2014-ben 25 könyvet olvasott, s mindegyiket színesbőrű szerzőtől. Gratulálunk! Saladin Ahmed fantasy-szerző a The Great Internet Debate On Not Reading White Men című cikkében arról írt, hogy szerinte a könyvpiac rasszista és szexista. A problémát többek közt a We Need Diverse Books Campaign hivatott megoldani azzal, hogy „változatos, nem-többségi történeteket” kell olvasni. A Tumblr-oldal rámutat: a gyermekkönyvek különösen híján vannak a „fekete, leszbikus, meleg és transzgender” karaktereknek. Nos, amennyire komolyan vehetetlen és nevetséges az egész Tempest-féle erőlködés, annyira félelmetes, hogy egyes amerikai egyetemeken kihúzták az irodalom szakok tananyagából a klasszikus és/vagy keresztény szerzők egy jelentős részét.

A University of Georgia keretei között működő egyesületek eközben úgy döntöttek, hogy összejöveteleiken betiltják az abroncsos szoknyákat, mivel azok a korábban egy ideig rossz emléke miatt betiltott konföderációs egyenruhákéhoz hasonló üzenetet hordoznak. Fordítunk: mivel a rabszolgaságot elfogadó időkben voltak, akik ilyen szoknyákat viseltek, ezért ezek a szoknyák rasszisták. A legjobb, hogy egyébként fekete nők is hordtak ilyen szoknyákat akkoriban.

Nem csoda, hogy John Zmirak az Intercollegiate Review tavaszi számában összegyűjtötte a hét legnevetségesebb amerikai egyetemi kurzust, olyan címekkel, mint Faj, gender és akciófilmek, meg Kutyák és teológia (ezt egy jezsuita egyetemnek sikerült összehoznia abban a témában, hogy vajon az állatok is a mennybe jutnak-e), Az ignorancia története, valamint Beyoncé átpolitizálása.

A mulatságos után jöjjön a tragikus: miközben egyes tudósok két éven belül lehetséges fejátültetésekről álmodoznak, a PinkNews szerint két éven belül lehetséges lesz, hogy az azonos nemű pároknak saját, „biológiai” gyerekeik lehessenek. A Cambridge University kutatói szerint ugyanis a bőrsejtekből ivarsejteket lehet majd létrehozni. Elég izzadtságszagú próbálkozás, hogy helyrehozzák a természet fatális tévedését, miszerint csak ellenkező nemű egyének tudnak gyermeket csinálni. Kár, hogy ez az erőlködés tárggyá fokozza le a gyermeket. Meg mégis csak elgondolkodtató, hogy a „mesterséges” társadalmi konstrukciók ellen küzdő melegmozgalom most mesterséges módszereket vet be, hogy megváltoztassa a megváltoztathatatlant.

Addig is maradnak az olyan módszerek, mint hogy Angliában egy meleg fiatalember mesterséges megtermékenyítéssel jutott hozzá jogos jussához, boldogsága tárgyához, a gyerekhez – akit áldozatos édesanyja hordott ki számára.

Thaiföldön eközben Valentin-napon három úriember kötött egymással házasságot, hiszen mi romantikusabb egy szerető házastársnál, ha nem kettő? Az Egyesült Államokban pedig egy élettársi kapcsolatban élő leszbikus pár biszexuális tagja érezte úgy, hogy valami hiányzik neki az életből – így egy, a főiskolás évekből ismerős férfit meggyőztek róla, hogy csatlakozzon hozzájuk harmadiknak. A „poly fidelitous triad” (hadd ne próbáljam meg lefordítani) jelenleg két gyermeket nevel.

Fokozza a kavarodást, hogy a Facebookon 56-féle nemi identitás, bocsánat, dzsender közül választhat a felhasználó, ami a volt transzdzsender, mára magára találó Walt Heyer szerintannyit tesz, hogy akiknek pszichológiai-pszichiátriai segítségre volna szükségük, azok azt hiszik, normális és problémamentes, hogy valami kimondhatatlanul hosszú, kifacsart nyelvi lelemény fejezi ki az identitásukat. Heyer rámutat, hogy utóbbi évek kutatásai szerint a trandzsender személyek nem születtek transznak, se gén, se hormon, se semmi születés előtti dolog nem tesz senkit transzizének születetté. Heyer a Facebook-féle széles választási szabadságot A dzsender-őrület 56 árnyalatának becézi.

A progresszió nem lehet felhőtlenül boldog: a színesbőrű keresztény vallási vezetőkkel találkozó Obamának beszóltak a fekete pásztorok, hogy márpedig ne hasonlítgassa a melegmozgalomhoz a polgárjogi mozgalmat. Meg hát itt van ugye a két olasz meleg divatdiktátor, Domenico Dolce és Stefano Gabbana, akik ellenzik a melegházasságot, a béranyaságot és a hasonló hiábavalóságokat. Mivel rögtön bojkott-kampány indult ellenük, ezért aláírásgyűjtést is kezdeményeztek a támogatásukra

Ja, egyébként tudták, hogy...?

john.jpg

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. április 05. 18:31
„ ... Mindketten szenvedélyesen hittek a kisebbségek védelmében, különösen az afro-amerikaiak és a ZSIDÓK tekintetében. Mindeketten IZRAELT tekintették a föld legfontosabb országának, bár éppenséggel egyikük sem vágyott rá, hogy ott éljen. Mindketten a gyengék pártján álltak, a rendőri erőszaktól mindkettőjüknél felment pumpa. Mindketten erősen hittek az egyetemek diverzitásának és multikulturalizmusának fontosságában. Mindketten abortuszpártiak voltak. Nem mintha bármelyik ismerősük abortuszt akart volna végeztetni, viszont legalizálása segített helyére tenni a kifulladt, diszfunkcionális kereszténységet furcsa, szűk látókörű vallási megszorításaival egyetemben. Ugyanezért hittek mindketten a MELEGEK jogaiban, a nők jogaiban, a TRANSZSZEXUÁLISOK jogaiban, védték a rókák, medvék, farkasok, kardhalak, laposhalak, az ózon, a vizes élőhelyek és az erdők jogait, támogatták a fegyverviselés korlátozását és a DEMOKRATA PÁRTOT. Mindketten elítélték a vadászatot, bár nem különösebben szívelték at erdőket, mezőket, hegyi ösvényeket, a sziklamászást, vitorlázást, horgászást és általában a kinti kikapcsolódást, - a golfpályák és a strandok kivételével…..Cutler elmélete szerint a tanári hivatás Jerome Quatjai amerikai középosztálybeli szülők gyermekei, akiket arra tanítottak, hogy az élet állandó harc –a fény harca a sötétséggel, a mi harcunk a GOJOK ellen, a FEHÉR KERESZTÉNYEK ELLEN, különös tekintettel a katolikusokra és a fehér angolszász protestánsokra, mivel ők a leghatalmasabbak és legaljasabbak..”
Syrius Black
2015. április 04. 22:11
Kétszer is átment... Az a jó!!!! :-))))))))))))
korona
2015. április 04. 20:41
Aki a természetnek ellenszegül, azt a természet pusztítja el. Ami nem is lenne baj, csak sajnos a környezete is megszenvedi az illető őrültségeit. A világ tényleg megbolondult vagy útban tart arra felé, hogy teljesen megőrüljön. Nem-e kellene, mint a tarsadalomra fokozottan veszélyes egyedet, esetleg elszigetelni az emberektől?
peninsulavaldes
2015. április 04. 20:39
egyébként annyira marhaság ez a ne olvassunk hetero férfiakat...ők igenis kellenek! ne úgy legyünk nem kirekesztők, hogy kirekesztünk. és főleg ne a hetero férfiakat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!