2016-ban is indul a szenátorságért John McCain

2015. április 08. 09:44

John McCain hatodszor is indulna a szövetségi kongresszus felsőházának helyéért a 2016-os választásokon – közölte kedden a The Christian Science Monitor című amerikai lap. Az egykori republikánus elnökjelölt az utóbbi években élesen bírálta az Obama-adminisztrációt, kiváltképp nemzetbiztonsági politikáját.

2015. április 08. 09:44

John McCain arizonai szenátor, az amerikai Republikánus Párt 2008-as elnökjelöltje 2016-ban hatodszor is versenybe száll, hogy mandátumot szerezzen a szövetségi kongresszus felsőházában – közölte kedden a The Christian Science Monitor című amerikai lap.

McCain, aki a választások idejére be fogja tölteni a 80. életévét, pártján belül előreláthatóan a Tea Party mozgalom fontos célpontja lesz az előválasztási küzdelemben. Az ultrakonzervatív republikánusok ugyanis túlságosan liberálisnak tartják a szenátort. A politikus az NBC televíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a kampányát olyan arizonai témák fogják meghatározni, mint a szárazság és a rézbányák sorsa, valamint a veteránügyi minisztérium botrányai.

McCain a szenátus fegyveres szolgálatok bizottságának elnöke, aki gyakran bírálja az őt 2008-ban legyőző Barack Obama elnök nemzetbiztonsági politikáját. „Sohasem aggódtam ennyire ennek az országnak a biztonsága miatt az Egyesült Államok elnökének erélytelen vezetése miatt” – nyilatkozott Obamára utalva McCain.

Az amerikai szenátus „nagy öregjei” közül viszont, mint az a közelmúltban kiderült, nem vállalja már a jövő évi megmérettetést Harry Reid nevadai honatya, a felsőházi demokrata kisebbség 75 éves vezetője.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintiboj
2015. április 08. 14:03
múmia
skorpio
2015. április 08. 10:23
Vietnami háboruban, szellemi hadirokkantá vált.
polnemkor
2015. április 08. 10:22
http://www.nowtheendbegins.com/blog/wp-content/uploads/2014/08/john-mccain-meets-with-syrian-rebels-isis-islamic-state-caliph-ibrahim-al-qaeda-islamic-state-2013.jpg Terroristák véreskezű támogatója, működése vért és szenvedést hozott Szíriától Ukrajnáig. Már nagyon várják a pokolban.
Sikulin
2015. április 08. 10:14
Bárcsak nyerne! Megérdemelnének egy ilyen vezetőt a jenkik... Sokat tudna ártani usák országnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!