Ágyúlövéssel köszöntötték a 63 éve uralkodó II. Erzsébetet

2015. február 07. 11:14

Negyvenegy ágyúlövéssel köszöntötték uralkodásának 63. évfordulóján a Londontól távol ünneplő II. Erzsébet királynőt, akit 25 éves korában koronáztak meg.

2015. február 07. 11:14

Uralkodásának 63 esztendejét ünnepelte II. Erzsébet brit királynő pénteken. A jeles alkalomból a hagyományoknak megfelelően 41 ágyúlövéssel köszöntötték a királynőt – írja az Euronews.

 
A 88 éves II. Erzsébet visszahúzódóan, Londontól távol emlékezett meg az eseményről, amely egyben édesapja, VI. György halálának évfordulója is.
 
Az akkor 25 éves Erzsébet épp Kenyában volt szafarin, amikor értesült apja halálhíréről- azonnal visszatért Londonba, ahol 18 hónappal később tartották meg a koronázást.
 
II. Erzsébet szeptember 9-én válhat a leghosszabb ideje trónon ülő brit uralkodóvá: ezt a címet idáig dédnagyanyja, a 63 évig és 7 hónapig regnáló Viktória királynő tudhatta magáénak.

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. február 08. 16:50
A buzik meg 41 szellentéssel köszönték meg, hogy aláírta az egyneműek házasságáról szóló törvényt.
Brigadéros
2015. február 07. 20:29
Ferencz Jóska még mindig nyerőben van vele szemben... De, őszintén szólva nem különösebben érdekel ez a hír...Sokkal jobban idegesít, hogy ha az amcsik érdekében tovább bénázik a Hollande meg a Merkel tante, és velük szemben továbbra is konok marad a Putyin, még a végén háborúba döntik Európát... ...Ez már jóval több ami eddig történt, mint amikor Szarajevóban Gavrilo Princip lövöldözni kezdett... A rohadt életbe, ez tényleg a mi bőrünkre megy!!!... ...Ráadásul ahová az utóbbi időben a világ ura elment "demokráciát" meg "szabadságot" vinni, ott szinte mindenhol csak káosz és összeomlás maradt utánuk... :(
Akitlosz
2015. február 07. 20:27
Közünk? Magyar - mondom MAGYAR - király mikor lesz megint I. Gábor király után 400 éve már?
ancilla
2015. február 07. 17:21
God save the Queen! :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!