Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Több mint 15 milliárd dollárt kaphat Ukrajna az IMF-től

2014. március 12. 20:48

Jack Lew amerikai pénzügyminiszter szerint a Nemzetközi Valutaalap több mint 15 milliárd dollárnyi segélyt folyósíthat majd Ukrajnának.

2014. március 12. 20:48

A Nemzetközi Valutaalap több mint 15 milliárd dollárnyi segélyt folyósíthat majd Ukrajnának – jelentette ki szerdai szenátusi meghallgatásán Jack Lew amerikai pénzügyminiszter. Lew hangoztatta, hogy Ukrajnának a mély politikai és gazdasági válság közepette a gazdaság újjáépítéséhez alapokra van szüksége, amelyeknek a Nemzetközi Valutaalaptól kell érkezniük. Hozzátette, hogy önmagában egyetlen ország sem biztosíthat ilyen mértékű finanszírozást.

 
Az új ukrán kormány korábban azt jelezte, hogy egy legkevesebb 15 milliárd dolláros IMF-támogatásra számít. A valutaalap a maga részéről egyelőre nem közölt számokat a várható támogatásról, arra vár, hogy a múlt héten Kijevben járt szakértői elkészítsék jelentésüket. Az amerikai pénzügyminiszter sürgette, hogy a kongresszus hagyja jóvá az IMF kvótareformját, ellenkező esetben csökkenhet az Egyesült Államok befolyása a valutaalapban.
 
Oroszország az IMF-ben azt sürgeti, hogy a pénzügyi szervezet az amerikaiak nélkül is haladjon előre a reformok megvalósításával, ami végeredményben akár az Egyesült Államok vétójogának elvesztéséhez vezethet a valutaalapnál. Az IMF-ben – legnagyobb részvényesként – egyedül az amerikaiaknak van vétójoguk.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. március 13. 09:02
"Több mint 15 milliárd dollárt kaphat Ukrajna az IMF-től" .......... Szerencsétlen Ukrajna!
Csigorin
2014. március 13. 09:01
Putyin helyeben hagynam. Jojjon csak nekik az imf, meg az EU. Felev mulva sirva menekulnek vissza az orosz imperium kebelebe.
Kárpáti Zoltán
2014. március 13. 08:25
Ajaj, rájuk teszik a pórázt. Oszt akkor nekik annyi.
Necoure Yamakee
2014. március 13. 07:41
Ket napja volt hir, hogy az uj ukran kormany a nyugdijakat lefelezi, ezzel is a penzugyi stabilitast erositve. 100 dollarrol 50 re. Ekozben a gaz ara a duplajara emelkedik. Mindig jo, ha megjon az imf.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!