Lopással vádolja az RMDSZ-t az EMNP

2013. július 19. 14:29

Kelemen Hunorhoz, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének címzett nyílt levélben kért magyarázatot pénteken Zatykó Gyula, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) alelnöke amiatt, hogy az RMDSZ Bihar megyei szervezete az Állami Találmányi és Védjegyhivatalnál (OSIM) levédette a júniusban tartott nagyváradi Szent László Napok elnevezést és a logót, bár a szervezésben nem vett részt.

2013. július 19. 14:29

Cselekedetük kimeríti a szellemi tulajdon ellopásának fogalmát” – közölte levelében Zatykó Gyula, aki egyben a Szent László Napok főszervezője is volt. A főszervező szerint a Szent László Egyesület az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) és az EMNP hathatós és tevékeny közreműködésével szervezte meg az eseményt. Mint mondta, a két politikai szervezet igyekezett nem húzni politikai hasznot a rendezvényből, hogy az mindenkit megszólítson.

Zatykó Gyula magyarázata szerint az RMDSZ Bihar megyei szervezete a szövetség országos szervezete nevében jegyeztette be a saját nevére egy olyan rendezvény elnevezését és logóját, „amelynek a megtervezésében, létrehozásában és sikerre vitelében semmilyen módon nem vett részt”. „Mi a véleménye a bihari RMDSZ-vezetők ezen újabb erkölcstelen suskusáról, amely mély ellenérzést kelt közösségeinkben, választóink soraiban mindazokkal szemben, akik az érdekvédelem és a közképviselet jelszavával az ajkukon hazudnak maguknak és másoknak érdemeket?” – tette fel a kérdést a Kelemen Hunornak címzett nyílt levélben Zatykó Gyula.

Az EMNP alelnöke leszögezte, nem kívánnak beleszólni az RMDSZ belügyeibe, de a szövetség elnökétől elvárják, hogy „e bűncselekmény-gyanús ügyben legalább próbálja meg mielőbb helyrehozni azt, ami helyrehozható”.

Az erdon.ro portál idézi az RMDSZ Bihar megyei szervezetének közleményét, amelyben a szervezet leszögezi: „Szent László király kultuszának első számú ápolója a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, ezért, ha megkapják a védjegyet a Szent László Napokra és a logóra, akkor azt ingyenesen átadják a római katolikus egyházmegyének”. Az RMDSZ Bihar megyei szervezete ugyanakkor közölte: „nehéz, vagy kérdéses olyanoktól erkölcsi útmutatást kapni, akik a tavalyi parlamenti választásokon az RMDSZ arculati elemeit, szlogenjeit használták sajátjukként”.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gecsemi
2013. július 19. 16:37
www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág... www.kontrollblog.com - hírek, amikről hallgat a nagyvilág...
bsandor
2013. július 19. 15:03
ezt nem kellet volna feltenni,nincs elég bajunk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!