Bostoni robbantás: őrizetben egy gyanúsított

2013. április 19. 09:43

Őrizetbe vett az amerikai rendőrség egy gyanúsítottat a bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylettel kapcsolatban – közölte pénteken a Boston Globe című lap.

2013. április 19. 09:43

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snafu_
2013. április 20. 01:00
Mert hülye vagy, a két -időben és térben szétválasztott eseményt nem tudsz szétválasztani. Amire én reagáltam: "legtöbb amerikai azt se tudja, hogy léteznek a világon csecsenek." Buta bibsi. Ha azt sem tudod, hogy mi volt a motivációja a robbantásnak, akkor mi a francot téped itt a szád?
lavor
2013. április 19. 11:31
Úgy fest ez vmi bonyolultabb ügy lesz annál, minthogy 3-4 fanatikus arab robbantott. A gyanúsítottak mind fehérek, és valószínű egyetemisták.
emhem
2013. április 19. 10:06
reddit összefoglaló: http://www.reddit.com/r/news/comments/1cnwms/mods_removed_thread_live_updates_of_boston/ twitter: https://twitter.com/search/realtime?q=%23mitshooting&src=hash térkép az eseményekről: https://maps.google.com/maps/ms?msid=200082141349599835237.0004daaf434ba5147dce8&msa=0&iwloc=A
emhem
2013. április 19. 10:03
na jó, megírom nektek, hogy mit sikerült az elmúlt pár órában twitterről összehalásznom: az mit-n lelőttek egy rendőrt. nem teljesen egyértelmű, de valószínűleg ennek a lövöldözésnek a gyanúsítottjait kezdték el üldözni a rendőrök, két személyt. ők elraboltak egy autót (sofőröstül, akit később elengedtek). cambridge, ma-ből watertown felé menekültek. tűzharc is volt, és gránátokkal robbantgattak. még egy rendőr megsebesült. nem sokkal később az egyik gyanúsítottat meglőtték és letartóztatták (azóta egyes hírek szerint belehalt a sérülésekbe). egy másik embert is letartóztattak (robbanóanyagoktól félve meztelenre vetkőztették előtte), ő az, akit a földön fekve mutatnak a tévécsatornák. azonban kiderült, hogy tévedés történt, és őt később elengedték. a második gyanúsítottat azóta is üldözik, több helyen lövöldöztek. a rendőrség azóta megerősítette, hogy a bostoni maraton merénylői ugyanez a két személy. lakhelyükön a bostonban felrobbantotthoz hasonló kuktából készült bombákat találtak. ha jól értem, most épp a második gyanúsítottat (egy, a brown egyetemről másfél hónapja eltűnt diákot) beszorították egy házba (talán ő zárta magára), és a rendőrök a napfelkeltét várják (a helyi idő hajnali 4).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!