Boston: Letartóztatták a második gyanúsítottat

2013. április 20. 09:27

A rendőrség letartóztatta a bostoni robbantás életben maradt feltételezett tettesét, Dzsohar Carnajevet – jelentette helyi idő szerint péntek este a CNN hírtelevízió. Rajta kívül három személyt vettek őrizetbe, hogy kihallgassák őket a merénylettel kapcsolatban.

2013. április 20. 09:27

A 19 éves csecsen származású Carnajev elfogásának hírét rendőrségi illetékesek is megerősítették. Néhány perccel korábban a CNN közölte, hogy Dzsohar Carnajev – aki 2012. szeptember 11-én kapta meg az amerikai állampolgárságot – egy családi ház hátsó udvarán, egy ponyvával letakart csónakban bújt el. A rendőrség többszöri felszólítására sem adta meg magát, ezért könnygázzal próbálták kifüstölni a csónakból. Tartottak attól, hogy Dzsohar Carnajev, akárcsak a hajtóvadászat során meghalt bátyja, Tamerlan Carnajev, robbanóanyagot tartalmazó mellényt visel, vagy pokolgépek vannak nála.

További három személyt őrizetbe vettek, hogy kihallgassák őket a bostoni maratonon elkövetett robbantásos merénylettel kapcsolatban a Massachusetts állambeli New Bedfordban. Az őrizetbe vett két férfit és egy nőt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) hallgatja ki. Robert Richard, a New Bedford-i rendőrség hadnagya kijelentette, hogy azért hallgatják ki őket, mert azt feltételezik róluk, hogy kapcsolatban állnak a „2-es számú gyanúsítottal”, vagyis Dzsohar Carnajevvel. Az „1-es számú gyanúsított”, Tamerlan Carnajev, péntekre virradóra belehalt a rendőrséggel vívott tűzharcban szerzett sebesüléseibe.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. április 20. 16:11
Nekem rohadtul magas, hogy ez a két ember csak úgy magától akciózott volna. Az ilyen aljas merényleteket el szokta vállalni valami szervezet.
párizsi
2013. április 20. 12:50
Ez a kis csíra remélem, hogy megkapja a büntetését és más sosem fogják szabadon garázdálkodni! Baja van a rendszerrel, vagy Amerikával? Akkor menjen és próbálja lelőni az elnököt, vagy menjen egy amerikai katonának! Így talán egyenlő lehetne az esély, de robbantani és magát megvédeni nem tudó embereket gyilkolni egy sportrendezvényen, na ez a nagyon visszataszító! Rohadjon élete végéig egy cellában, vagy egy injekciót a vénájába, igaz nem tudom, hogy a halálbüntetés létezik e abban az államban!
Berecskereki
2013. április 20. 12:26
Az még hagyján, hogy csecsen származásúak, a lényegesebb az lenne, hogy milyen csecsen nevelkedtek. ;-)
Soma
2013. április 20. 12:24
Mindenesetre érdekes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!