A Jad Vasemben koszorúzott Semjén

2013. február 01. 12:15

A holokauszt magyar áldozatai és Raoul Wallenberg emléke előtt tisztelgett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pénteken a jeruzsálemi holokausztmúzeumban. Betlehemben megbeszéléseket folytatott Ziad Bandakkal, Mahmúd Abbász palesztin elnök keresztényügyi főtanácsadójával.

2013. február 01. 12:15

A miniszterelnök-helyettes a magyar kormány nevében koszorút helyezett el a Jad Vasemben, ahol megtekintette a Raoul Wallenberg egykori svéd diplomatára vonatkozó dokumentációt. Ezzel véget ért Semjén Zsolt hivatalos izraeli útja.

A magyar kereszténydemokrata politikus egyházi természetű látogatáson tartózkodott a Szentföldön. Csütörtökön fogadta őt Fuád Tvál jeruzsálemi latin pátriárka, Theofilosz görög ortodox pátriárka és a január 24-én megválasztott új örmény apostoli pátriárka, Nurhan Manougian is. Az örmény pátriárkánál tett látogatását Semjén Zsolt különösen fontosnak ítélte, mert – mint mondta – „Örményországgal és az örmény közösségekkel volt bizonyos feszültség az azeri kiadatás ügyében”. Jóna Mecger askenázi főrabbit találkozójukon Semjén Zsolt magyarországi látogatásra hívta meg, „amit a főrabbi örömmel fogadott”.

Betlehemben megbeszéléseket folytatott Ziad Bandakkal, Mahmúd Abbász palesztin elnök keresztényügyi főtanácsadójával, aki egyben a Születés Temploma felújításának miniszteri biztosa. Magyarország elsőként járult hozzá a templomegyüttes felújításához, és miután más országok is bekapcsolódtak, megindulhat az építkezés.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2013. február 02. 08:39
"A magyar kereszténydemokrata politikus egyházi természetű látogatáson tartózkodott a Szentföldön." Mi köze van az egyházakhoz a magyar államnak? " Magyarország elsőként járult hozzá a templomegyüttes felújításához" Ja,már értem.Remélem saját zsebből fizette,mert én nem járulok hozzá! Elvégezte a napi penitenciát,akár ott is maradhat,itt nem hiányzik.
kálmi
2013. február 01. 19:30
Na jól van! A mai jó pont megvolt.
Next adósság
2013. február 01. 18:51
A 15 kg arany is ki van állítva, vagy az még mindig ideiglenesen Moszkvában állomásozik? Hümm!
tóth mária
2013. február 01. 15:15
Wazzeval kell egyet értenem. Tőlünk-már mint a magyar Néptől- soha, semki nem kért még bocsánatot! Majd, ha et megtörténik, talán az empátia is feltámad/hat/. Addig NO! egy moslékzabáló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!