Wallenbergre emlékeznek Kijevben

2012. november 24. 10:56

A magyar kormány által kezdeményezett Raoul Wallenberg-év keretében Magyarország, Izrael és Svédország közös konferenciát rendez Ukrajnában.

2012. november 24. 10:56

Magyarország, Izrael és Svédország kijevi nagykövetsége november 27-e és 29-e között közös megemlékezést tart Kijevben és Dnyipropetrovszkban a magyar kormány által kezdeményezett Raoul Wallenberg-év keretében a svéd diplomata tiszteletére.

A kijevi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint november 27-én a három ország kijevi nagykövete nyitja meg az ukrán külügyminisztérium diplomáciai akadémiáján megrendezésre kerülő konferenciát, amelyen mások között Kristian Gerner svéd professzor, a Wallenberg-vizsgálóbizottság tagja tart előadást, illetve bemutatják az e célra készült svéd és magyar plakátkiállítást.

November 29-én Dnyipropetrovszkban rendeznek hasonló megemlékezést a svéd diplomatáról a nemrég megnyílt Menora központban, amely jelenleg a világ legnagyobb zsidó kulturális központja. A magyar nagykövetség közleményében emlékeztetett arra, hogy Raoul Wallenberg 1944-45 között, amikor Budapesten teljesített diplomáciai szolgálatot, több ezer zsidót mentett meg a deportálástól. A képviselet hozzátette: a méltó tiszteletadás mellett fel kívánják hívni a figyelmet arra, hogy akár egy ember is képes világraszóló változásokat véghezvinni, és tetteivel hozzájárulni a demokrácia, az emberi jogok védelméhez.

Összesen 309 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cyber woman
2012. november 26. 20:40
Ő nagyszerű, nemes lelkű, remek ember volt. Több Wallenbergre lenne szükség, jobb lenne a világ.
jamo
2012. november 25. 18:38
Nem értem mit kell ezen annyit vitatkozni.... persze, zsidó meg hitgyülis messiás.. Wallenbergnek sok-sok ember köszönheti az életét, ezt illik megköszönni, ha meg vmi nem tetszett, azzal nem kell foglakozni.
kjkj945
2012. november 25. 15:37
Aranytömb 12,5 kilós http://videa.hu/videok/tudomany-technika/aranytomb-125-kilos-ontese-arany-befektetes-aranyrud-L6kTIsUClEfU575r http://www.solargold.hu/gy-i-k.html
ál48mos
2012. november 25. 13:49
Wallenberg mentette a zsidókat a holokauszt idején ez tény. És véleményem szerint ezért ő hős. A többire már nincs bizonyíték de természetesen majd a kórós infó kideríti azaz majd hazudik egy nagyot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!