Zöld energiát használ a királynő

2011. július 18. 09:24

II. Erzsébet példát mutat a zöld energia felhasználásából. A brit uralkodó legnagyobb kastélyának áramellátását saját vízerőművének segítségével oldja meg.

2011. július 18. 09:24

II. Erzsébet legnagyobb kastélyának áramellátását saját vízerőművének segítségével oldja meg - írja a Daily Mail. Kis turbinákat telepítenek a Temzébe, és innen földalatti kábelek továbbítják az áramot a London nyugati határában emelkedő windsori kastélyhoz. A 85 esztendős királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg már évek óta Windsorban él, hetente csak egy-két alkalommal keresik fel a londoni Buckingham-palotát hivatalos ügyek intézése miatt.

A királynő állítólag már energiatakarékos villanykörtéket szereltetett fel a kastély mindegyik helyiségében, de a Temzébe telepítendő saját áramtermelő turbinák még tovább csökkentik a királyi háztartás széndioxid-kibocsátását. A rendszer által termelt fölös energiát betáplálják az országos áramelosztó hálózatba, és az ebből eredő jövedelmeket a windsori kastély fenntartási költségeire fordítják.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Back2theUK
2011. július 20. 12:00
Mivelhogy a birtokaik és részvényeik nagyrészét az elmúlt pár évben el kellett adnia a királyi családnak , ez a hír megint NEM hír. Tipikus fél-információkból tákolt magyar média.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!