Eladó az MGM

2009. november 15. 17:08

Csőd szélére került a nagy múltú filmstúdió.

2009. november 15. 17:08

Vevő után néz a pénzügyi nehézségekkel küzdő Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) filmstúdió, jelentette be a mozis óriáscég pénteki közleményében. A cég eladását a gazdasági helyzettel és az utóbbi hónapok bevételi sikertelenségével magyarázzák.

A James Bond-filmeket gyártó stúdió haladékot kapott hitelezőitől: január 31-ig azonban csaknem négymilliárd dollárt kell visszafizetnie. Egyelőre még nem lehet tudni mennyiért kínálják a céget, egyes források szerint a Time Warner és a News Corp. is érdeklődik.

Louis B. Meyer 1924-ben alapított stúdiója legnagyobb értékei közé tartozik a majdnem 4000 filmet tartalmazó archívuma, olyan sikeres alkotásokkal, mint a Ben-Hur, az Ének az esőben, az Elfújta a szél, az Óz, a csodák csodája, vagy a 2001: Űrodüsszeia.

Eladnák az MGM filmstúdiót (Index)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pisti, az aragorn
2010. május 17. 23:09
... és azóta eltelt néhány hónap, és még mindig gázban vannak. Múlt héten ötödjére hosszabbították meg a fizetési haladékot a hitelezők, az MGM-nek július 14-ig kell fizetnie. A stúdióért folyó licitből sorban estek ki a cégek, mert mindenki túl magasnak találta a minimálisan kért 2 milliárd dollárt. Most már csak a Warner van versenyben, állítólag 1,7 milliárdos ajánlattal...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!