Itt a NATO főtitkárának vallomása: Kimerültek a lőszerkészleteink

2023. június 03. 08:21

Jens Stoltenberg a fegyverkezés növelésére sürgeti a tagokat.

2023. június 03. 08:21
null

Jens Stoltenberg főtitkár arról beszélt a Bloombergnek adott interjújában, hogy a NATO-országok kimerítették lőszerkészleteiket, egyben felszólította a szövetségeseket, hogy a GDP legalább 2 százalékára növeljék fegyverkezési kiadásaikat, sőt, még tippeket is adott, hogyan:

szerinte minél hamarabb kötni kellene minél több szerződést védelmi vállalatokkal.

„A szerződések aláírására van igazán szükségünk, mert akkor az ipar készen áll majd a beruházásokra és a termelés növelésére. Jelenleg

ezért növelni kell a termelést, hogy teljesíteni tudjuk ezeket az új és ambiciózusabb célokat” – magyarázta a főtitkár.

Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Kozlov

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Natila
2023. június 03. 22:11
Érdemes lenne korlátozni a hozzászólások hosszát!
Megtalálta
2023. június 03. 15:38
Na, hát akkor a nagy ukrán ellentámadásról ennyit. Esetleg még kapnak pár F16-os, azokat az oroszok lelövik, és vége a dalnak.
DonCiccio
2023. június 03. 14:21
Ez a lőszermizéria, meg a NATO egész működése a háború kezdete óta felveti azt a kérdést hogy a NATO általában képes háborút viselni ? A NATO védelmi képessége a nullával egyenlő Ami igazán üt eddig a háborúban az a műholdas felderítés Bevethető harcképes szárazföldi erő alig van a haditengerészetről kiderült hogy néhány vascsónakból áll Van hova fejlődni
nempolitizálok
2023. június 03. 13:31
Mi a faszt akartak ezek az oroszokkal???? Provokálják az oroszokat aztán amikor kurvanagy türelem után belendülnek, a tetves libsik rájönnek , hogy nincs mivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!