Kísért a múlt: fél percen át Hitler és a „Sieg Heil!” harsogott a hangosbeszélőből egy osztrák vonaton

2023. május 15. 17:29

A vonat utasai közül volt olyan, aki megjárta a koncentrációs tábort.

2023. május 15. 17:29
null

Adolf Hitler beszéde szólalt meg vasárnap egy osztrák vonaton. A BBC beszámolója szerint a helyközi járat utasai döbbbenten hallgatták, amikor szokásos utazási információk helyett a náci vezér hangját játszották be, és a háttérben kivehető volt, ahogy az egykori hallgatóság a Heil Hitler és a Sieg Heil jelszavakat harsogja.

A félperces incidens a brit lap szerint komoly hatást gyakorolt az utazókra. A Bregenz-Bécs járat egyik utasa arról beszélt a brit újságnak, hogy mellette épp egy idős hölgy ült, aki, mint kiderült, megjárta a koncentrációs tábort gyerekkorában, és a rövid bejátszás után sírva fakadt.

Egy másikuk arról beszélt, hogy más országokban, ha technikai hiba van egy vonaton, akkor olyasmire kell gondolni, hogy elromlik a légkondicionáló, „Ausztriában viszont Hitler a technikai probléma”.

A vonaton utazott a Zöld Párt egyik politikusa, David Stögmüller, aki elmondta: a náci vezető beszédét a fedélzeti telefonon játszották be nem sokkal azelőtt, hogy a Railjet az osztrák fővárosba érkezett volna.

Hozzátette: a személyzet hiába próbálta, nem tudta leállítani a bejátszást, ezért nagy volt az idegesség.

Az Osztrák Vasutak sajtóosztálya a BBC-nek küldött nyilatkozatban azt írta, hogy a cég teljes mértékben elhatárolódik a bejátszástól, és rendőrségi bejelentést tett az eset miatt.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mmnn
2023. május 18. 18:13
:DDDD
bunko_jobbos
2023. május 16. 20:25
Nem tudom, hogy mi ebben a hírben pozitív. Ez a szar geci Hitler megölt (közvetetten) több tízmillió embert. De ez még a kisebb gond. A nagyobb az, hogy -megölt több százezer magyart is, -nyakunkra hozta a kommunistákat.
Tibibácsi
2023. május 16. 17:35
Szerintem csak a kis führert várták az árják. Hogy világos legyen: Vityát.
ami-amely
2023. május 16. 14:16
megvolt a mai hitleres "hír" is
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!