Francia lap az CPAC-ről: Az európai nacionalisták szabadjára engedik magukat Orbán földjén

2023. május 09. 08:31

A Le Point tudósítója szerint a frissdiplomások „féktelen” lelkiállapota uralkodott a találkozón.

2023. május 09. 08:31
null

A Le Point kiküldött tudósítója beszámolót közölt a CPAC budapesti rendezvényéről a lap online felületén. A szerző szerint a frissdiplomások „féktelen” lelkiállapota jellemezte az Európai Unió „nacionalista és identitárius” erőinek többségét, akik a CPAC második európai kiadása alkalmából találkoztak a magyar fővárosban. A beszámoló kitért arra, hogy „a nacionalista táborban továbbra sincs egyetértés Ukrajna támogatását illetően”, és ennek fényében a lengyel PiS egyetlen képviselőt sem küldött a rendezvényre.

A tudósítást szót ejtett arról is, hogy a sajtó részéről érkező számos akkreditációs igény nagy része megválaszolatlanul maradt, és

a „No woke zone” felirattal ellátott kapun egyetlen „független” sajtót képviselő magyar vagy külföldi újságíró sem juthatott át.

Ellenkező esetben vállalni kellett a kockázatot, hogy a biztonsági szolgálat „ellenségként” kezeli, és a kijárathoz kíséri ,ahogy azt a The Guardian vagy a Le Point munkatársa is megtapasztalhatta, írják.

A cikk kitért Szánthó Miklós (Alapjogokért Központ) nyitóbeszédére, amelyben a „liberális-zöld dzsihád” veszélyeiről beszélt, illetve Orbán Viktor felszólalására is, amelyben a magyar kormányfő Donald Trump újraválasztása mellett emelt szót. Orbán szerint, ha a „barátja” még mindig hatalmon van, „nem lett volna háború sem Ukrajnában, sem Európában”.

amelynek egyetlen ellenszere a Magyarországon alkalmazott konzervatív nemzetpolitika, egy „olyan vakcina, amely mindenhol működik, minden progresszív változat ellen és mellékhatások nélkül”. A tudósítás kitért arra, hogy a többi előadást sokkal kisebb érdeklődés övezte, a rendezvény fő célja sokkal inkább a kapcsolatépítés volt.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sörgyári megálló
2023. május 09. 13:47
Matt Damon filmje, a Stillwater – A lányom védelmében című megmutatja, hogy hová süllyedt a kultúracsináló jóléti mintaállam, Franciaország mára. Arról kéne inkább írnia a Le point-nak, minden nap.
Tehetős Totó
2023. május 09. 13:11
Mennyivel demokratikusabb a TILTÁS, LETILTÁS, BETILTÁS!
Claudius1
2023. május 09. 12:40
azaz a kormánypártiak gyengébb teljesítményét az álhírek kiszűrésében. Az aszimmetria ráadásul még vadabb volt, a kormánypárti szavazók ugyanis gyakran az álhíreket találták hitelesnek, az igaz híreket pedig hiteltelennek. Bunkó barmok.
Palatin
2023. május 09. 11:40
Jó látni, ahogy a globál-náci-bolsevikokat a frász töri ki, amint éledezik a konzervativok nemzetközi szintü ébredése. Elöbbiek mindig is nemzetköziek voltak, mert az ö rendszerüket egy-egy országban elszigetelten nem lehet megvalósítani, mert annyira ember- és népellenes. Ök csak akkor tudnak valamire jutni, ha az egész világra kivetik a hálójukat. A konzervatívok viszont mindig is inkább a saját népük jólétére koncentráltak, ezért nem voltak erösek a nemzetközi kapcsolataik. De ez most változik. A konzervatívok rájöttek, hogy a globá-libsi nemzetközi maffia ellen ugyancsak nemzetközi összefogással lehetnek sikeresek. Ezért sivalkodnak most, mint a fába szorult féreg. De ezt nagyon jó látni és hallani... Benyomjuk nekik a csutkót...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!