Kiszivárogtatási botrány: a német védelmi minisztériumot is lehallgathatta a Pentagon

2023. április 29. 09:49

Német részről az ügyben egyelőre nincs reakció.

2023. április 29. 09:49
null

A t-online.de a Die Zeit és az ARD közszolgálati televízió értesülései alapján arról ír, hogy a legújabb információk szerint a Pentagon a berlini védelmi minisztériumot is lehallgatta, mégpedig a német–kínai kapcsolatok ügyében. A lap emlékeztetett: tíz éve Angela Merkel is lehallgatták.

– mondta akkor Merkel.

Most azt, hogy a Pentagon a német védelmi minisztériumot is lehallgatta, a közelmúltban kiszivárgott Pentagon-dokumentumok egyikével támasztották alá. Ebben az állt, hogy a berlini védelmi minisztérium elutasítja a Kínával való együttműködést addig, amíg Kína „nem válik átláthatóbbá”.

Német részről nem jött hivatalos reakció a dokumentummal kapcsolatban.

A koalíciós Zöldek egyik politikusa szerint ennek oka, hogy a háború alatt Németország nem akarja rontani a kétoldalú kapcsolatokat, továbbá ők is függenek az amerikai titkosszolgálati információktól.

Gustav Gressel politológus szerint

az amerikaiak olyan információt minősítettek szigorúan titkosnak, amihez hozzájuthattak volna, ha megkérdezik a németeket.

A Die Zeit és a Kontraste szerint abszurd, hogy a németek hivatalosan is tájékoztatták az Egyesült Államokat a kínai katonai képviselőkkel történt találkozóról, írják.

A nyitóképen a Pentagon látható. Fotó: STAFF / AFP

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovsa
2023. április 29. 20:52
"a háború alatt Németország nem akarja rontani a kétoldalú kapcsolatokat, továbbá ők is függenek az amerikai titkosszolgálati információktól." Én nem tudom, ha engem valaki átver és rájövök, akkor nem álok szóba többé azzal az emberrel. Miből gondolják, ezek után, hogy amit, titkosszolgálati értesülést, megosztanak velük az valódi és nem az érdekek szerinti, torzított "értesülés"? Hogy tartják még mindig megbízható partnernek azt, aki már bizonyítottan átverte őket?
Reszelő Aladár
2023. április 29. 20:45
Lehallgatták? Ne már. Az nem lehallgatás, amikor a német titkosszolgálat vezetőjének címzik lengliből azt a csomagot, ahol a kütyüt csak a 220-ba és egy szabad router végpontba a kell bedugni. A helységet amúgy sziájé őrzi.
Aerion
2023. április 29. 17:52
Az amerikai katonai hírszerzés lehallgatja az ellenségeit, lehallgatja a barátait, és lehallgatja saját magát is. Mert önmaga embereiben sem bízik. Ez a demokrácia alapja.
Megtalálta
2023. április 29. 17:22
"Barátok között a lehallgatás nem lehetséges" Tényleg ezt mondta anno Merkel? Mert ez így jó nagy hülyeség. Egyrészt mert a "nem lehetséges" nem azt jelenti, hogy nem szép dolog, másrészt mert az Usának Németország nem a barátja, Németország az Usa érdekeinek a szolgálója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!