Igenis csökkentek a reálbérek

2023. január 12. 18:35

Ha marad a magas infláció, a reálbércsökkenés sajnos tovább fog folytatódni.

2023. január 12. 18:35
null
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor

„IGENIS CSÖKKENTEK A REÁLBÉREK!

Nem először és nem is utoljára fordul elő a politikában, hogy a hatalmon lévők a tényekből és a statisztikai adatokból a számukra kedvező részt emelik ki. Ezt történt a mostani Kormányinfón, amikor Gulyás Gergely miniszter a reálbérek növekedéséről beszélt a  2022-es év első októberig terjedő időszakában.

A miniszter azonban »elfelejtette« megemlíteni, hogy a KSH bő egy hete közzétett jelentése már így fogalmaz az októberi hónapról: »A reálkereset 2,2%-kal csökkent, a fogyasztói árak előző évhez mért 21,1%-os növekedése mellett.«

Tehát a reálbérek októberig valóban emelkedtek, de az egyre nagyobb infláció miatt októberben a reálbérek már csökkenésnek indultak és ha marad a magas infláció, a reálbércsökkenés sajnos tovább fog folytatódni. Persze, ha jelentősen csökkenne a pénzromlás, akkor a reálbér-növekedés akár vissza is jöhet. Legyen így, de egyelőre nem ez a helyzet, ez kimaradt a miniszter beszámolójából.”

Jólét? Szegénység? - megvizsgáltuk, mi, magyarok hol állunk az anyagiak terén

Folytatjuk az anyagi helyzetünk decemberben megkezdett elemzését . A dollárbaloldal és független szakértői karácsony és újév időszakában sem hagyták abba az álhírterjesztést, ezért most újabb nézőpontokból vizsgáljuk meg, hogy mi, magyarok hol állunk az anyagiak terén. Előzetesen annyit, hogy messze nem vagyunk már sereghajtók. Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértő írása.

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2023. január 13. 14:17
Most már várjuk meg a végleges bér adatokat. Azt már tudjuk h. 14,5% az éves infláció. ---- Az igaz h. szeptembertől elkezdte a magas infláció megenni az év eleji fizetés emelést és egyéb pénzeket amiket azért 2022-ben bőven hozzá vágtak az emberekhez (választási év ugye). Persze idén ilyen nem lesz:) ---- Az h. megette e teljesen majd eldől. Nagyjából a pénz az ablakban helyzetet látok 2022-re. ----- 2023 viszont éppen a fordítottja lesz. Ott nem lesz annyi pénz az év első részében mint az infláció aztán korrigál év vége felé úgy tűnik. Egyelőre az az ember nem született meg aki ezt teljesen pontosan meg tudná mondani. ---- Rontja az érzetet h. az élelmiszerek kb. a duplájával nőttek az éves inflációnál. És hát ezzel találja szemben magát a vásárló nap mint nap. És nem autót vagy ilyesmit akar venni.
barany
2023. január 13. 12:36
Álmodik a nyomor. Az "elvtárs" ellendrukker.
ellenforradalmár
2023. január 13. 11:26
.
amca
2023. január 13. 11:23
Nagy Tibor nevű fullidióta mindenhez ért. Pont a pénzhez ne értene. Látszik ,hogy a pénzhez ,minden idióta firkász ért. Mint Púzsa. Mint Márki Majom porszívó. Mint szaharházy orvos állat. Mint fegyööökör. Mint Gelencsér állat férfi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!