Egyházi iskolák tanárai tüntettek Budapesten

2022. november 08. 18:04

A résztvevők a Deák térről a Szent István-bazilikához vonultak.

2022. november 08. 18:04
null

„Ballagást” tartottak egyházi iskolák tanárai Budapesten. A tüntetés résztvevői a Deák térről a Szent István-bazilikához vonultak, tarisznyát viselve és fáklyákat hordozva.

A tanárok öt pontban foglalták össze követeléseiket: új nemzeti oktatási stratégiát, gyerekbarát oktatást, autonómiát, vonzó pedagógus-életpályát, értékálló és igazságos bért és megbecsülést szeretnének.

 

Nyitókép forrása: videórészlet

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sagirdilsiz
2022. november 09. 10:22
Vajon hányan voltak Iványi fenntartásában lévő iskolákból?
Dezsőke
2022. november 09. 10:06
az iskola, mint állami közoktatási intézmény jelenlegi formájában,- elavult rendszer. teljesen új, akár iskolán belüli digitális oktatásban kellene gondolkodni. Mária Terézia korában a közösségi oktatásnak komoly szerepe volt, mára az igények és követelmények megváltoztak. az oktatás modernizálása az egyik legfontosabb feladat. a pedagógusok, sajnos ennek az elavult rendszernek a maradékai, nem képesek megújulni...
MMSS
2022. november 09. 02:07
Aki tanárként a saját bőrén érzi a megélhetési problémát, látja a helyzetet, és mégis kitart, nagy alázattal, bölcsen és mértéktartóan szólt a rendezvényen. Amikor a szakszervezetek 26%-os minimálbér-emelést követelnek az infláció miatt, akkor a tanároknak januárban 21%-ot kínálnak. A résztvevők Magyarországért, az ország jövőjéért imádkoztak, mert a gyerekek és pedagógusaik ebben kulcsfontosságúak. Az oktatás v. a tanárok szemére vetett hibák pedig igen is függnek a bérezéstől. Biztos szaktól és tanártól is függ, de az átdolgozott esték és hétvégék olykor bőven túltesznek az iskolai nyári szünet idején. Ha 2-3 munkahelyre szalad valaki, hogy eltartsa a családját majdnem az értelmiségtől elvárt kulturális színvonalon, akkor bizony nem fog tudni makulátlanul teljesíteni. Akik a fiatalok közül odavalók lennének, sajnos ma már csak elvétve jelentkeznek tanárszakra. Ennek igenis a fizetés a legfőbb oka! Bárcsak mindenki, aki nemtetszéssel fogadta a tanárballagás hírét, tényleg tudná a dolgok mélységét és igazságát. A helyzet az, hogy igen aggasztó, ha "tüncikézésen" hőbörgés helyett nem azon gondolkozunk, hogy bizony az ország jövője a tét. A mai középiskolások 4-5 éven belül szavazni fognak, de a többi fiatal is, és őket bizony arról kellene tudnunk meggyőzni, hogy ebben az országban többek között érdemes tanárként is dolgozni, érdemes élni a demokrácia békés eszközeivel, és szólni, ha észlelik, hogy nagy baj van, változtatni kellene, ha érték a gyermek, a család, a tanulás és a tudás, nemcsak az adókedvezménynél, de az iskolai hétköznapokban is. Nem csak szavakban, nem csak egyeseknek, hanem valóságosan, mindenkinek igazi lehetőség adatik Magyarországon!
brekker
2022. november 08. 23:46
Tartok tőle, hogy pont a résztvevői nem szeretnék ezt a rendszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!