Őrjöngve esett egymásnak Amerika és Oroszország a G20-csúcson

2022. július 08. 17:17

Lavrov már nyugati hadüzenetekről beszél, Blinken pedig a gabonával kapcsolatban tett kemény kijelentéseket.

2022. július 08. 17:17
null

Szergej Lavrov a G20-országok indonéziai csúcstalálkozóján kijelentette, a Moszkvával szembeni szankciók gazdasági hadüzenettel érnek fel a Nyugat részéről – írta meg a Reutersre hivatkozva a Portfolio. A orosz külügyminiszter elmondta, hogy Oroszország most Kína, India és más nem nyugati országok felé tekint.

A G20-ak soros elnöke Indonézia. Az ázsiai állam pénteken sürgette az országcsoport tagjait, hogy vessenek véget a háborúnak. A találkozón az orosz inváziót leghatározottabban bíráló országok külügyminiszterei Lavrovval egy teremben ültek.

– jelentette ki az orosz külügyminiszter. Hozzátette, amint nyugati kollégái átvették a szót, azonnal „őrjöngő” bírálatba kezdtek Oroszországgal szemben Ukrajna miatt, és nem foglalkoztak a gazdaság kérdéseivel. Ezután elmondta, hogy az Oroszországgal szembeni szankciók hadüzenettel érnek fel Nyugat részéről.

Amerikai válasz

Ugyancsak a Reuters beszámolója szerint Antony Blinken amerikai külügyminiszter az ukrán gabona orosz blokkolásának leállítására szólított fel. Blinken az orosz delegációnak címezve elmondta, hogy 

A sajtóbeszámolók szerint az amerikai külügyminiszter beszéde alatt orosz kollégája nem volt a teremben, ahogy az az ukrán külügyminisztert se hallgatta végig, mivel annak a beszéde alatt elhagyta a termet.

Nyitókép: RUSSIAN FOREIGN MINISTRY / SPUTNIK VIA AFP

Összesen 276 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bf109g6
2022. július 09. 11:06
Oroszország egy nagyhatalom. Lavrov pedig úgy viselkedik és kommunikál, mint egy nagyhatalom képviselője. Ha továbbra sem veszik őket komolyan, nagyon nagy baj lesz. Örüljenek neki, hogy nem Hruscsov ment a cipőjével, ha ez őrjöngés volt, mit írnának arról...? Az usa vezetői, meg az összes libbant politikus, ha megfigyelitek, mind-mind a saját szavazótáboruknak beszél. Az sem baj, ha hazudni kell, mantrázzák ugyanazokat a mondatokat. Így tudják fenntartani a buborékot, amiben a híveik ülnek. Ezért sem lehet velük vitatkozni, mert azt fogadják el tényként, amit a vezetőik mondanak. Amit más mond, az nem igaz, mégpedig kristálytiszta logika mentén azért, mert a saját vezetőik azt mondták, nem az.
Sulammit
2022. július 09. 08:53
A legjobb, hogy külön kérték, hogy az oroszok ne vehessenek részt ezen a csúcstalálkozón, de Indonézia elnöke meghívta az oroszokat. Indonézia elnöke tojik az amcsikra és az EU-ra.
edico
2022. július 09. 08:05
Kinek az országa Vietnám, ahol kb. 3millió embert gyilkoltak le valami idióta őrjöngő vadállatok?
Daemon6666
2022. július 09. 07:45
"Ukrajna nem az önök országa." Jó ez a mondat. De az oroszok mondták az amerikaiaknak? Az amerikaiak az oroszoknak? Esetleg az ukránok mindkettőnek? Mindegyik igaz lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!