Denník N: Új típusú diktatúra jött létre Magyarországon

2022. június 23. 10:59

A szlovák lap szerint ez az új diktatúra a szavazók folyamatos ijesztgetésén és nagy – a nemzetről, a nemről, a történelemről és a máról szóló – hazugságokon alapul.

2022. június 23. 10:59
null

A Denník N szlovák nyelvű lap online felületén megjelent egy véleménycikk arról, ahogy a szerző a pandémia után elutazott Budapestre a Richard Wagner Fesztiválra. A fesztivál részletezése helyett viszont a szerző leírta, hogy gyermekkorában szeretett Magyarországra járni, mivel úgy tűnt neki, mintha Nyugaton lenne.

Most viszont úgy érzi, mintha visszatérne a vasfüggöny mögé.

Szerinte egy új típusú diktatúra jött létre Magyarországon, amely a szavazók folyamatos ijesztgetésén és nagy hazugságokon – a nemzetről, a nemről, a történelemről és a máról – alapul.

Michal Hvorecky szerint „a klánszerű kleptokrácia az interneten hamis hírek létrehozásával és terjesztésével, valamint a közszolgálati médiát felváltó masszív állami propagandával tartja magát a hatalomban”. Hozzátette, hogy szerinte egymillió csalódott ember vándorolt ki az elmúlt évtizedben az országból, amely családbarátnak reklámozza magát. 

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 174 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kivűlálló
2022. június 24. 00:47
Mi köze van ennek a Michal Hvorecky nevű, majom szabású ökörnek ahhoz, hogy azoknak, akik negyedszer is 2/3-al bizalmat szavaztak a "diktatúrát" építő kormánynak, mi a jó? Foglalkozzon inkább a saját országának a problémájával és ne Magyarországgal! Buzi tóth...! Menjen és szopja le a Brüsszeli fajtársait!
madar299
2022. június 23. 17:16
Kérem, Én már öregebb vagyok mint Szlovákia , mégsem írok ekkora hülyeségeket !
Highlander07
2022. június 23. 17:03
Szlovák lap, az. Leginkább a legundorítóbb liberálnáci fészek tótiában.
Tárkány Álmos
2022. június 23. 16:44
A cikk eredetije fizetős. Csóró Mandi meg csak a bevezetőt, a nem fizetős részt monitorozta... Mondjuk én szeretek valamit végigolvasni, majd azután véleményt mondani. De úgy látom, gumicsontnak ez is elég.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!