Hodász: Hajlamosak vagyunk ott is melegpropagandát látni, ahol csak érdekérvényesítés van

2022. február 04. 09:04

Hosszan reagált az őt ért kritikákra Hodász András, aki szerint sokkal hatékonyabb, ha nem népszavazgatunk, hanem cselekszünk.

2022. február 04. 09:04
null

Hosszú videóban reagált január végén az őt ért békepap-vádakra Hodász András a Papifrankó csatornán. A videó alapvetése szerint Hodászt nem értették meg a kritikusai – a nyitókép alapján itt elsősorban Jeszenszky Zsoltra, Trombitás Kristófra és kollégánkra, Szilvay Gergelyre gondolt az atya.

Hodász megismétli állítását, amely szerint a fiatalok elmagányosodása, depressziója és kiégése sokkal égetőbb probléma, mint a melegpropaganda. Az atya szerint egyébként érdemes lenne elkülöníteni a meleglobbi és a melegpropaganda fogalmát, mert a két szó teljesen mást jelent.

– jelenti ki. Szerinte ez a jelenség egyébként a másik oldalon is létezik. Az atya szerint fel kell tenni a kérdést, hogy vajon a népszavazás-e a legmegfelelőbb eszköz a genderlobbi elleni küzdelemre: „A párbeszédnek nem az alapja sem a népszavazás, sem a felvonulás” – jelenti ki Hodász.

A pap először főmunkatársunk cikkére reagál, amely szerinte korrekt hangvételű. Az atya kijelenti, hogy nem cáfolja a cikkben leírtakat, de szerinte mégis „kapufa” a cikk, mert nem azt mondta, hogy nincs ilyen jelenség (ti. genderlobbi), hanem hogy nem ez a legnagyobb probléma jelenleg. Hodász András szerint azért kell párhuzamba állítani a genderlobbi és a fiatalok lelki problémái kérdését, mert gyermekvédelemről van szó. Az atya szerint a fiatalok mentális állapotának javítására is lehet jogszabályokat hozni, például az iskolai órák számának csökkentésével, vagy az iskolapszichológusok rendszerének megerősítésével. Hodász András nem érti, hogy miért csak a genderlobbi problémájával foglalkozunk olyan sokat, ha közben egyetértés van abban, hogy a lelki gondok is nagy kihívást jelentenek.

Szilvay Gergely véleménycikke a Mandineren

Hodász András újra kritizálta a gyermekvédelmi népszavazás koncepcióját. Állítása szerint ez egy olyan törvény, amit az Országgyűlés már elfogadott, tehát a referendum kicsit megalapozatlan.

– jelenti ki Hodász. Az atya szerint az is probléma, hogy a törvény értelmében ő sem tarthat majd az iskolákban előadásokat a szexualitásról és a szerelemről.

Hodász Trombitás Kristóf videójára is reagált. Az atya kijelenti, hogy továbbra is hűséges a katolikus egyház tanításaihoz, utalva az M5-ös csatornán, még korábban közvetített vitaműsorra a homoszexualitás gyógyításáról. Szerinte semmi különös nincs abban, hogy az embernek idővel megváltozik a véleménye bizonyos dolgokról, sőt, de azért vannak olyan témák is, amikben továbbra is ugyanazt gondolja, mint eddig.

Ezt követően Hodász Jeszenszky Zsolték Pesti TV-s műsorára tért rá, kijelentve, hogy rengeteg állítással nem ért egyet, amit az adásban megfogalmaztak. Az atya szerint

egyszerű személyeskedés, hogy Jeszenszkyék lebékepapozták és leeretnekezték,

ez pedig nem úriemberhez méltó dolog. Az atya szerint a műsorvezető nincs tisztában sem az eretnekség, sem a békepapság fogalmával – szerinte egyik sem igaz rá.

Egyébként, Jeszy, ha máskor van húsz percetek, akkor inkább hívjatok meg és beszélgessetek velem, az sokkal autentikusabb lesz” – dobja a kesztyűt a Pesti TV műsorvezetője elé Hodász András, aki szerint nem volt valami korrekt a műsor, amiben szétszedték az ő állításait. „Azon élcelődni, hogy én pszichológushoz járok, szerintem nagyon aljas dolog; főleg egy olyan országban, ahol világszinten is élen járunk depresszióban, szorongásban és öngyilkosságban” – mondja Hodász. Az atya elismeri, hogy vannak nárcisztikus vonásai, de szerinte ezzel viccelődni olyan, mintha a depresszión élcelődne valaki.

Az atya szerint arra a lényegi felvetésre Jeszenszkyék sem reagáltak, hogy az iskola nagyon leterheli a gyerekeket, illetve hogy az iskolákban nem mindenki találkozik a homoszexuális propagandával. „Tessék bemenni az iskolába, és nézzük meg, hogy mi a valódi probléma” – hívja fel a műsorvezetőt Hodász András.

A videó végén Hodász megígéri, hogy a genderlobbiról is fog videót készíteni.

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. február 08. 19:03
Hodász álpap. Legalább 1 dzsipieszt rakjál magadra. Vagy használj térképet. Esetleg barát-ellenség felismerő rendszert. Az antidepressziót ne használd.
budapesti
2022. február 07. 17:26
"A videó végén Hodász megígéri, hogy a genderlobbiról is fog videót készíteni." Hány év múlva?
TMATMA
2022. február 06. 00:33
Hajlamosak vagyunk ott is papot látni, ahol pedig csak hodász van.
Unknown
2022. február 05. 14:55
Hát sokkal rosszabb lett a reakció, mintha nem ment volna bele ebbe a témába ( Sok a magyarázkodás, s mondja nem politizál, de mégis megmondja a frankót : kire is kell szavazni)!! Amúgy a Jesziék is túl tolták.... A probléma, pszichológus, gyermekek elmaganyosodása....hát nem tudom mi a pontosan a gondja.... Amúgy pszichológus legyen a suliban, de az nem megoldás ha folyamatosan járok hozzá!!! Ott baj van, észre kell venni!! S mivel folyamatosan jár doktorhoz, akkor tudhatná, hogy rossz úton jár ... nem működik ez a megoldás.... Magam inkább a játék szenvedélyt, a kapcsolódó bulizást sörrel, cigivel....sok esetben a sportfogadást, fogadást, valamint a Hodász atya is tudhatná, hogy az internet függőségét tekintem az ifjúság gondjának. Ezek a problémák!!! S a megoldás pont a CSALÁD!!! Ezt egy papnak pont tudnia kellene! A jó terápia: generációs együttélés, s nem a generációk ütköztetése, egymás ellen hangolása, gyűlölete!!! Ha apának, anyának, nem tudom elmondani, akkor mellete van még egy nagypapa, nagymama....ha nincs, akkor a nagybácsi, nagynéni.... unokatestvér, s még lehetne sorolni!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!