Egy belga miniszter kifecsegte az EU oltóanyagárait

2020. december 18. 13:48

A De Croo-kormány költségvetési és fogyasztóvédelmi államtitkára, Eva De Bleeker véletlenül kiírta Twitterre a COVID vakcinák árlistáját.

2020. december 18. 13:48
null

A belga költségvetési államtitkár, Eva De Bleeker csütörtökön tweetelt egy táblázatot, amelyben feltüntették az EU által vásárolt egyes vakcinák árát, valamint azt, hogy Belgium összesen mennyit fog költeni az oltásokra – írja meg a HLN belga híroldal . A tweetet azóta törölték, de az újság kiadta az alábbi képernyőképet, mely szerint Belgium több mint 33 millió oltást vásárol, összesen 279 millió euróért:

A HLN szerint az Európai Bizottság azt mondta: „Nem kommentáljuk a Belgiumban történteket, de az oltások ára bizalmas.”De Bleeker szerint az árbontás közzététele „a kommunikációs csapat hibája volt”  Hónapok óta kérik az Európai Bizottságot civil szervezetek, hogy hozza nyilvánosságra a hat gyártónál általa szerződésben lekötött vakcinák árát. A testület mindeddig üzleti titokra hivatkozva tagadta a kérés teljesítését. Eva De Bleeker eredeti tweetje – a táblázat nélkül – most is olvasható:

 

Az árlista forintra átszámítva megközelítőleg a következő: az Oxford/AstraZeneca vakcinája a vetélytársakhoz képest meglepően olcsó, mindössze 635 forintba kerül. A Johnson & Johnson vakcinája 2477 forintba, a Sanofi/GSK 2968 forintba, a most legelterjedtebben használt BioNTech/Pfizer mintegy 4283 forintba, a CureVac 3568 forintba, míg a minap elfogadott  Moderna vakcina 5245 forintba kerül adagonként. 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2020. december 19. 17:01
A hülyeség szabadsága.
rókabácsi
2020. december 19. 12:04
itt a bizonyíték! az nyilvános amit ők annak tartanak! a többi nem számít! ez náluk a demok-rácia!
még fokozza
2020. december 19. 06:52
Nincsenek véletlenek.
neociprióta
2020. december 19. 03:15
nem látom az orosz és kinai vakcina árait és rendelt mennyiségeit...vajon miért????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!