Felavatták Apponyi Albert szobrát Pécelen

2020. augusztus 20. 18:28

Pécelen, a Kálvin térnél található trianoni emlékműnél ünnepélyes keretek között avatták fel gróf Apponyi Albert mellszobrát csütörtökön délután.

2020. augusztus 20. 18:28
Sal Endre

Kelemen György (balra) és Megyeri János a szobor leleplezése után

A péceli Wass Albert Társaság szorgalmazta a szobor felállítását, de kellett hozzá két gáláns felajánlás is. Megyeri János szobrászművész ugyanis a saját költségén készítette el a mellszobrot, Kelemen György pedig a talapzatot. Az eseményen megjelent dr. Szűcs Lajos, a körzet országgyűlési képviselője is, aki beszédében hosszan méltatta gróf Apponyi Albert érdemeit.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2020. augusztus 21. 14:16
A bajt az akkori magyar polika hozta az országra. A kiegyezés hozta gazdasági fellendülés elhitette, h az egyoldalú politikai függés /hűség (a szuverenitás átruházása) a nemzet javára válik. Nos ez a háborúban, trianonban, az újabb háborúban és a rákosi-kádár korszakban is tragédiához vezetett. Magyarország még a háború befejezésekor is elég erős volt h megvédje magát. (Geostratégiailag is jó helyzetben volt a Kárpátok gerincével övezett ország.) Ha lett volna erős vezetése. A 4 éves kimerítő vh után a győztesek elég könnyen beadták a derekukat, ha volt vmi ellenállás - lásd Prónay f akciót.
Tóth Zoltán
2020. augusztus 21. 13:59
Legalább lesz mit ledönteni ott is.
balbako_
2020. augusztus 21. 06:55
Végre!
Dorset Naga
2020. augusztus 21. 00:15
Valami DK-s vagy Momentumos féreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!