Hét, börtönben elhunyt görögkatolikus püspököt avatott boldoggá Ferenc pápa

2019. június 02. 12:17

Hét, kommunista börtönben elhunyt román görögkatolikus püspököt avatott boldoggá Ferenc pápa az erdélyi Balázsfalván.

2019. június 02. 12:17

Ferenc pápa boldoggá avatta a romániai görögkatolikus egyház kommunista börtönökben elhunyt hét püspökét vasárnap az erdélyi Balázsfalván (Blaj).

A boldoggá avatási ceremóniára a balázsfalvi Szabadság mezején közel ötvenezer zarándok jelenlétében került sor.

A misén Ferenc pápa olyan széken ült, melyet a máramarossziget és szamosújvári börtön faanyagát és rácsait felhasználva készítettek. 

A boldogok sorába lépett Valeriu Traian Frentiu nagyváradi püspök, Vasile Aftenie Bukarest és az Erdélyen kívüli területek püspöke, Ioan Sucu a balázsfalvi érsekség apostoli kormányzója, Tit Liviu Chinezu titokban felszentel püspök, Ioan Balan Lugosi püspök, Alexandru Rusu máramarosi püspök és Iuliu Hossu kolozsvári-szamosújvári püspök.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tehetős Totó
2019. június 02. 14:13
A görög-katolikus egyház felszámolásában vastagon benne volt a regnáló ortodox egyház amely megkapta a "híveket", s a javakat. Mai napig sem adták vissza. Állítólag 200 000 híve van most a g.k. egyháznak. Szerintem annyi van Mo. is. Persze valahol megérdemelék, hiszen ők kezdeményezték még a habsburgok (sic!) idejében a nagyromán eszméket. Mikor megszületett Nagyro...oláhország, fölöslegessé váltak. Figyelem! hasznos idióták!!!!
Coccothraustes
2019. június 02. 13:53
A székely autonómiáérz miért nem emeli fel a szavát? Mert nem migránsok, hanem őslakosok.
Coccothraustes
2019. június 02. 13:52
És akkor mi van?
Természetes Orbánizmus
2019. június 02. 12:59
Migráns láb mosó hamis pápa Székely Autonómiáról közbe egy szó amije nem volt de ország rabló magyar gyílkos románokat tisztel ünnepel?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!