Hősi halottak sírkertjét újították fel Balassagyarmaton

2019. január 27. 14:18

Átadták az első világháborúban és az 1919-es városvédő harcban elesett katonák sírjait őrző, felújított hősi temetőt vasárnap Balassagyarmaton.

2019. január 27. 14:18

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen úgy fogalmazott, hogy a balassagyarmati hősök ma is példát adnak hazaszeretetből, bátorságból, hősiességükből erőt meríthetünk a 21. század kihívásaihoz is.

"Balassagyarmat erősíti bennünk, hogy mi, magyarok ma is megvédjük hazánkat, mert itt Európa közepén továbbra is a közös jövőt építő értéknek tartjuk évezredes keresztény kultúránkat, alkotmányos államiságunkat" – mondta az államtitkár.

Németh Szilárd emlékeztetett, hogy 1918-as év még nem jelentette a háború végét. Azt mondta: Tisza István miniszterelnök meggyilkolásával erőszakos, zűrzavaros, idegen érdekeket szolgáló helyzet alakult ki Magyarországon, és ebben a nehéz történelmi időszakban, 1919 januárjában, a demarkációs vonalat átlépve szállta meg Balassagyarmatot a csehszlovák katonaság.

(MTI)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2019. január 27. 15:43
Tavaly voltam ott, nagyon szomorú volt. Láttam a megyeházát, ahol láttam négylovas kocsival a megyebálra érkező fiatal lányokat, meg azt, hogy Rákosiék elvették a megyeszékhely szerepét (Most a legkisebb magyar város Balassagyarmat). Meg a vasutasokat is láttam, amint a cseheket kiverik, mint a rühös kutyákat. Mikor leszel újra nagy, hazám? Nem csak méretben, mindenben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!