Látott már quadozó érseket?

2016. augusztus 30. 12:20

Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek a Görögkatolikus Ifjúsági Zarándoklat keretei között pattant fel egy quad nyergébe.

2016. augusztus 30. 12:20

Immár 14. alkalommal rendezték meg a Görögkatolikus Ifjúsági Zarándoklatot, amelyre 380 fiatal érkezett – írja a Szemlélek blog. A résztvevők minden alkalommal Máriapócsra érkeznek, a kiindulás helye viszont folyton változik. Ezúttal Szikszótól vágtak neki a túrának. Nyíregyházán áthaladva tartották a Görkapocs Fesztivált, és ennek részeként a mentőalakulat egyik quadjára ült fel Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek.

A főpásztor nem csupán az attrakció idejére csatlakozott a zarándokokhoz, több napig maga is velük gyalogolt, s nagy lelki élményt jelent számára is minden évben ez az esemény – fogalmazott helyettese a Szemlélek blognak.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2020. április 11. 16:52
Ez tipikus agyonbeszélés. Remélem, hogy az érsek úrnak nem volt olyan tudatos célja, hogy fölhívja a figyelmet bármire, beleértve az egyház jelenlétét sem. Remélem, az érsek úrnak - mint minden épeszű quadozó embernek - megtetszett a gép, meg a száguldozás vele, és ebből az okból kipróbálta. Ha így lett volna, akkor olyan normális embernek mutatkozott volna, aki jelen van abban a helyzetben, ahol éppen van, és nem csak protokollnak tekinti, hogy odacsöppent. Van ebben valami abból a krisztusi mondásból, hogy aki meg akarja tartani az életét, elveszíti azt, és aki el akarja veszíteni az életét érettem, megtalálja azt. Ha az érsek úr meri elveszíteni a felnőtt életét egy nagy dög gép mellett, és mer gyermek lenni, akkor érseki feladata kellős közepén van. Ha ragaszkodik ahhoz, hogy ő érsek, aki a fotósok és a média kedvéért most akkor fölszáll erre a gépre, akkor érsekként is, emberként is hiteltelen. A fotóból nem tudom, de általában úgy ismerem, mint aki tud gyermek lenni, ebből következően tud ember lenni, ebből következően tud érsek lenni. Viszont a titkárának a dumája nyálas.
Zalailáma
2020. április 11. 16:51
Egyetértek, bár azért egy kicsit pontosítanék: egy érsek ne "közvetlen", hanem "megközelíthető" legyen. Isten őrizz a közvetlen(kedő), jópofizó, bratyizós, klerikusi mivoltukból kivetkőzött papoktól. Ugyanolyan visszatetsző és kontraproduktív, mint a diákjaival pertu beszélő, kvaterkázó tanár.
pemetecukor
2020. április 11. 16:51
A közelmúltban volt szerencsém az egyik nemzeti kegyhelyen meghallgatni Kocsis Fülöp szentbeszédét, és mondhatom nagyszerű gondolatokat osztott meg a résztvevőkkel de a kép alapján azt is mondhatjuk hogy a mai kor extrém jellegű kihívásait is felvállalja, bár a római kat.érsekek is lennének ilyen közvetlenek
Csomorkany
2016. szeptember 04. 23:03
Ja, arra simán. Jó eséllyel föl is használják majd a quadozás reklámozására.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!