A várható meglepetés – Jönnek, látnak, győznek?

2015. október 07. 15:23

Nincs és sose volt túlnépesedés, bizonygattam statisztikákkal a malthusi mítosz alaptalanságát. Annál meghökkentőbb, hogy miközben Európa kihalófélben van, egyesek, sőt sokan, fenyegetést látnak a bevándorlókban.

2015. október 07. 15:23
Kiss Ulrich

„Épp három éve, 2012. október 5-én megjósoltam ezt, épp ezekkel a szavakkal: »Az egész világ meglódult.«  Javaslom, keressék meg a Youtube-on a túlnépesedésről tartott előadásomat a Párbeszéd Házában. Nincs és sose volt túlnépesedés, bizonygattam statisztikákkal a malthusi mítosz alaptalanságát. Annál meghökkentőbb, hogy miközben Európa kihalófélben van, egyesek, sőt sokan, fenyegetést látnak a bevándorlókban. Nos, eltekintve attól, hogy egykor mi magyarok is bevándorlók voltunk, Európa mint politikai egység a népvándorlás szülötte. A spengleri víziók a Nyugat alkonyáról, egy fáradt értelmiségi korlátolt látomása. Szemléletmódját Carol S. Dweck-kel nyugodtan tekinthetjük megrögzültnek, vagy más szóval statikusnak, miközben a fejlődési szemlélet egykor egy pusztító pestis járvány után adott soha nem látott lendületet ennek a kontinensnek.

Magyar limes

Ma sokkal ígéretesebb és erősebb a pozíciónk, mint akkor, amit éppenséggel a szír bevándorlók rohama illusztrál legjobban. Más szóval: a remény forrása kellene, hogy legyen! De persze a krízis mindig egyszerre rejt veszélyt és esélyt. A rögzült szemléletű ember csak a veszélyt látja, és ezzel elmulasztja az esélyt.  Ma nem csak az egyén, nem csak egy nemzet, hanem az egész kontinens válaszút előtt áll: vagy összefog és nekiveselkedik a problémának, vagy önsajnálkozó passzivitásba süllyed.

Lehetünk tehát egy civilizációs hajnal első napsugarainak tanúi, de ha az alkonyt ünnepeljük, az Úr vagy az evolúció – kinek mi tetszik – újra osztja a kártyákat, és hirtelen azon kapjuk magunkat, hogy kiadtuk az adut a kezünkből.”

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2015. október 15. 08:30
"Fejlődési szemlélet?! A jezsuiták marxisták? :-)))))))))))" Si?? Jorge Bergoglio Feri pápa is jezsuita, és Argentina katolikusságától talán nem áll messze a marxista-szovjet influenciájú ún. felszabadítási teológia sem. (Nomeg alapvetően szemléletformáló hogy egész Ámerika mai népessége némi maradvány, gyér indián népségen kívűl Bevándorlók az "Új Világ"-ban...Míg Ulrich atya semmit sem kíván azzal kezdeni hogy az európai hun szállásterületek (mai honunk) ismeretében árnyalnia kellene a "mi magyarok is bevándorlók vagyunk" -féle sztenderd elbeszélésmódot! Feri pápa nem indián! :) Ulrich atya ha nem finnugrista-magyar és evolucionista-jezsuita lenne akkor árnyalná ezirányú szövegeléseit... )
kisebesedett kipalenyomat
2015. október 15. 02:50
Európa nincs kihalófélben. Az Unió 4 millió négyzetkilóméterén 503 millió ember van összezsúfolva, a fiatalok hatalmas tömegeinek nincs munkája.(25-60% országtól függően) Ha egy állás megüresedik, szinte százak önéletrajzai küldetnek arra az egyetlen állásra. Az önéletrajzok többségét még válaszra sem méltatják a munkáltatók. Hát ekkora a rabszolgatöbblet A "kihalófélben" lévő Unióan..
kurbitalis
2015. október 15. 02:50
" fejlődési szemlélet egykor egy pusztító pestis járvány után adott soha nem látott lendületet ennek a kontinensnek." Fejlődési szemlélet?! A jezsuiták marxisták? :-))))))))))) Azért sokkal okosabbnak ismertem az atyát.
kurbitalis
2015. október 15. 02:50
"eltekintve attól, hogy egykor mi magyarok is bevándorlók voltunk" Mikor? Mert Árpád hazajött. Hun rokonaink máig itt élnek, tőlünk nem messze, a bajorok. :-) Hagyjuk már ezt a falrahányt szöveget a magyarok bevándorlásáról. A többi honnan jött? Mert mi évtízezredek óta itt vagyunk. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!