Repülésképtelen a német légierő nagy része

2014. augusztus 26. 11:42

A Luftwaffe vadászgépeinek több mint 90, harci helikoptereinek több mint 80 százaléka nincs hadra fogható állapotban a Spiegel által megszerzett titkos jelentés szerint.

2014. augusztus 26. 11:42

A Spiegel birtokába került bizalmas jelentések szerint komoly gondok vannak a Bundeswehr légierejének hadrafoghatóságával – számol be róla a VS.hu. A lap szerint a Luftwaffe gépei közül csak kevés van teljesen bevethető állapotban:

  • a 109 darab Eurofighter Typhoon vadászrepülőgépből nyolc,
  • a 67 darab CH-53 szállítóhelikopterből hét,
  • a 33 darab NH90-es harci helikopterből öt,
  • míg az 56 darab Transall C–160 tehergépből 21.

Az alacsony hadrafoghatóság oka az alkatrészhiány, illetve a halogatott szervizek.

A német honvédelmi miniszter, Ursula von der Leyen szóvivője nem kommentálta az értesüléseket, de hétfőn azt leszögezte, hogy a balti államok légterének védelmét négy hónapon keresztül biztosító hat Eurofightert nem érintik a légierő problémái – négy gép az észt Ämari Légibázison állomásozik, kettő pedig Németországban áll készenlétben.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. augusztus 26. 15:41
Eszembe jut egy régi vicc. A debreceni szovjet repülőtéren állomásozó repülőhadosztálynál a kivonás előtt rovancsolnak. Gépjárművek 150 db- hol vannak? A megyei téeszekkel elcseréltük őket krumpliért, káposztáért. Légvédelmi eszközök, rakéták,gépágyúk? Kiadtuk az állami gazdaságoknak seregélyriasztás céljából. Repülőeszközök? Azokat két ezredbe összevontuk. Mutassák, hol állnak?Mire a generálmajor: 25. vadászbombázó ezred:Start! Megjelenik egy kiskatona , széttárt karjaival futtában repülési manővereket imitál, miközben hangosan visít: Híííjjúúzzzzhijúúússs... Vologyka, hol a 26 ezred? Ja a Petyka? Túltöltötte magát üzemanyaggal, de tévedésből kerozin helyett vodkával. Így repülésképtelen, még az eszméletét is elvesztette!
Orbán Páván
2014. augusztus 26. 14:32
Kurva jó:) Ha leronhanjuk Németországot, egyből 3X-os foci világbajnokok leszünk Csak Orbán meg ne hallja mert megindítja a támadást az antikatona kocsonya hende csabikával és a sapkás bohóc hajdúval
Forsz
2014. augusztus 26. 12:38
Én inkább azt hiszem az történhetett, hogy a német hadügyminiszter, ez az Ursula, körömlakkra és ingyen fodrászatra, a női állomány feltöltésére, az egyenruhák csinosítására, a fiúk gáláns viselkedésmódjának fejlesztésére, a PC nyelvezet és magatartás fejlesztésére fordíthatta ideje nagy részét. Ilyen macsós butaságok, mint hadrafoghatóság...hát az valószínűleg a kisagyának a legrejtettebb zugába veszett. Beszarás! Női kancellár, női hadügyminiszter. Ez az igazi neoliberális comme il faut.
rakosi
2014. augusztus 26. 12:24
Ha a Leopárd állományuk is ilyen gyatra állapotban van, akkor a csehek a tőlünk kapott T72-k bevetésével törleszthetnek a múltbeli sérelmekért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!