Obama és Hagel szerint is terrorcselekmény történt Bostonban

2013. április 16. 17:59

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) terrortámadásként kezeli a bostoni merényletet, mert minden pokolgéppel elkövetett támadás annak számít – mondta kedden Barack Obama amerikai elnök.

2013. április 16. 17:59

Az Egyesült Államok elnöke mellett Chuck Hagel is felszólalt a bostoni maratonon történtek kapcsán. Az amerikai védelmi miniszter kedden kegyetlen terrorcselekménynek nevezte a kettős robbantásos merényletet. A Pentagon vezetője elismerte, hogy az amerikai hatóságok számára még mindig nem világos, hogy ki lehet a felelős a merényletért és hogy annak célpontja miért éppen a nagy múltú sportesemény volt.

Barack Obama elnök kedden elrendelte, hogy a bostoni merénylet áldozatai előtti tiszteletadás jeleként a Fehér Házon, valamint minden szövetségi középületen, külképviseleten, katonai bázison és hadihajón eresszék félárbocra az ország zászlaját. A rendelet szombat napnyugtáig érvényes.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Felebarát
2013. április 17. 06:55
Szudáni volt...Irában földrengés...amcsi támogatás az alkaidával támogatott szir ellenzéknek...
Lion
2013. április 16. 21:13
A 9.11 is Orbán alatt volt és most ez is. Meddig tűri még ezt a demokrata világ??
kuwiq
2013. április 16. 19:53
Túl az eddigi felvetéseken, amelyek a közelmúlt történelmi eseményeinek fényében teljesen jogosak, azért mégiscsak egy tömegrendezvényben történt egy robbantásos merénylet, mi másként, mint terrorcselekményként lehetne ezt értékelni?
kulalak
2013. április 16. 18:54
Remélem, hogy Nobel békedíjashoz méltóan intézi majd a bosszút.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!