NOL: Nem sorolnák el a jogait a bostoni merénylőnek

2013. április 21. 10:46

A NOL úgy tudja, „közbiztonsági okokból” első kihallgatása előtt nem sorolnák el Dzsohar Carnajevnek a jogait – vagyis azt, hogy gyanúsítottként kezelik. Az MNO arról ír, előfordulhat, hogy a tettes nem is nyeri már vissza beszédkészségét.

2013. április 21. 10:46

Ugyan az NBC szerint elfogásakor elsorolták Dzsohar Carnajevnek a Miranda-jogokat, ám szombati hírek szerint az első kihallgatására „közbiztonsági okokból” mégis enélkül kerítenének sort – írja a Népszabadság Online. Carnajevet ugyanabba a kórházba szállították, ahová korábban testvérét, a rendőrségi tűzpárbajban életét vesztett Tamerlant is. Miután előbbit is elfogták, a korábban kijárási tilalom alá vont bostoniak üdvrivalgásban törtek ki, az utcákat elárasztó emberek a rendőrséget és az Egyesült Államokat méltatták.

Az MNO arról ír, Dzsohar Carnajev a torkán és a nyelvén is megsebesült, így kétséges, visszanyeri-e valaha beszédkészségét. A 19 éves csecsen merénylőt viszont ki akarják hallgatni a hatóságok indítékairól. Mint arról az MNO beszámol, a testvárpár az utóbbi években radikalizálódhatott rohamosan, egyelőre pedig nem bizonyított, hogy kapcsolatban álltak volna nemzetközi dzsihadista szervezetekkel. Mint kiderült, az idősebb testvér, Tamerlan Carnajev korábban nős volt, illetve volt egy gyermeke is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2013. április 21. 16:38
És a NOL jogvédő-szakos újságírói nem írnak jegyzetet arról, hogy az USA nem jogállam többé?
Monkey4you
2013. április 21. 15:18
Micsoda egy fasiszta állam ez az usa!!!
kulalak
2013. április 21. 15:05
Ez azért van mert keresnek még másokat is? Nem biztosak abban, hogy a testvérek egyedül cselekedtek? Biztos nincs olyan bostoni ügyvéd aki ezt elvállalná, még a rivaldafény ellenére sem.
kulalak
2013. április 21. 14:59
Próbálom gyakorolni az angolt így megnéztem a yahoo-n is. "A senior Justice Department official told ABC News that federal law enforcement officials are invoking the public safety exception to the Miranda rights, so that Tsarnaev will be questioned immediately without having Miranda rights issued to him." Ez nem valami olyasmit jelent, hogy a közbiztonság veszélyeztetése miatt (tehát tömegeket veszélyeztetett nem egyént) nem hallgathat? Tehát nem ügyvédi segédlettel megy a dolog, hanem csak rendőri, nyomozói munka lesz? Nagyon nehéz úgy ezt elolvasni, hogy az újságíró semmiyen támpontot nem ad, csak visszaböfögi amit máshol olvasott. Mandiner, miért a NOL-t szemlézitek, nincs jog vagy anyagi bázis ilyenkor valami mást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!