A bukott isten

2012. november 24. 11:21

Láttam az 1932–1933-as éhínség pusztítását Ukrajnában: a rongyokba burkolt családok hordáit a vasútállomásokon, az asszonyokat, amint a fülke ablakához emelik éhező porontyaikat. Részlet.

2012. november 24. 11:21
Arthur Koestler

„Láttam az 1932–1933-as éhínség pusztítását Ukrajnában: a rongyokba burkolt családok hordáit a vasútállomásokon, az asszonyokat, amint a fülke ablakához emelik éhező porontyaikat, akik pici lábaikkal, nagy sápadt fejükkel, felpuffadt hasukkal úgy néztek ki, mint spirituszos üvegből kiemelt embriók; az öregeket rongyos papucsokból kikandikáló, elfagyott lábujjakkal.
Azt mondták, hogy ezek mind kulákok, akik ellenálltak a kollektivizálásnak.”

Összesen 202 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2012. november 24. 21:45
Ez a törpe kisebbség,vigyázat nem azt mondtam hogy kizárólag zsidók olyan zsenikkel rendelkezett mint Marx is, mert azért ha negatív értelemben is de zseni volt. Tudták hogy kell a tömeget manipulálni, ezt terrorral ügyesen kombinálni. Bár, meg kell hagyni hogy a Károlyi féle totális árulás és az abból következő lehetőségeik mértéke még őket is meglepte.
Himalája
2012. november 24. 20:16
Manapság az ukrajnai éhinséget sokan szándékos népirtásnak tekintik. Sőt az ukrán parlament is megszavazta, hogy az éhinség szándékos népirtás volt, hisz ukránok százezrei-miliói éhenhaltak. Nálunk és nyugaton ezt tényként van immár elkönyvelve. De érdekes mód, ugyanez Ukrajnában már nem. Ott egy Ukrán vezető nyugodtan, minden komolyabb konzekvencia nélkül kijelentheti, hogy az éhinség noha tragédia volt, egy totalitárius rendszerben kereshetőek az okok, de ezt mégsem lehet szándékos népirtásnak nevezni. Egy ilyen kijelentés egy vezetőtől, egy országban melyben miliók estek áldozatul, nem von maga után semmiféle polgárháborút, lázadást, és e vezető továbbra sem kényszerül lemondásra. Íme: http://www.pravda.com.ua/news/2010/04/27/4978955/
korona
2012. november 24. 19:17
Átolvastam a kommenteket és nagyon komoly anyagot tartalmaznak. Vannak köztetek, akik hatalmas tudással rendelkeznek. Minden esetre öröm volt egy Koestlerről ilyen sokat megtudni (Homok a gépben). A szekták visszásságait feltáró Végnapok Királya is jó illusztráció. Összesítve: azt kell tudnunk, hogy a két Világ soha nem fog egymással kibékülni és soha nem fognak egymásban megbízni. Nincs az a pénz, az a kincs, ami megváltoztathatja a zsidók zsidóságát, mert ettől szeretnének ők szabadulni. A szokástörvényeik nem engedik meg nekik, hogy gójokkká változzanak. Elhagyhatják a vallásukat, gyűlölhetik Istent, gyűlöltethetik Istent, találhatnak ki új relígiót (holokauszt), új messiást (Walenberg például), de ebben az életükben mindörökre zsidók fognak maradni. Sőt meg is keresztelkedhetnek, lehetnek katolikus papok, püspökök, bíborosok, pápák, de ők továbbra is zsidók fognak maradni, és minden tettüket, minden megvalósított gondolatukat zsidónak fogja az Első Világ minősíteni. Lehetnek tudósok, feltalálók, zeneszerzők, írók, költők (Heine), festők - és így tovább, de mindig megkülönböztetettek fognak lenni, még akkor is, ha naponta meg fogják enni a disznó húsát. Hanem egyszerűen vegyük békével tudomásul, hogy ők is ennek a Földnek a része. Élnünk kell egymás mellett, és ne bántsuk egymást, ha nem szolgált rá valaki. Mindennél jobb a béke! Meg kell tanulnunk - mind a kettő világnak - békében élnünk, de a bűnöket, rossz tetteket EGY MÉRCÉVEL KELL MÉRNÜNK.
Fakutya tizedes
2012. november 24. 17:17
Idióta gyilkos cselédfattyúk. http://www.stop.hu/tudomany/bravo-liszenko-elvtars/388165/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!