Otthon hatezer embert küld el, Magyarországon óriásberuházást folytat a BMW

2020. június 23. 10:57

A BMW német autógyártó azt tervezi, hogy hatezer munkahelyet szüntet meg a koronavírus-járvány kedvezőtlen hatásai miatt, valamint felfüggeszti az önvezető technológia fejlesztésére kötött együttműködést a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes-Benz autógyártóval.

2020. június 23. 10:57
null

A müncheni székhelyű vállalat jelenleg mintegy 126 ezer embert foglalkoztat. A túlélés érdekében a német gyárakban bevezették a kieső bér egy részének állami támogatású pótlására épülő rövidített munkaidőt, és még májusban is több mint 30 ezer dolgozót alkalmaztak ebben a rendszerben.

A BMW vezetése jelezte, hogy további intézkedésekre van szükség a kereslet meredek visszaesése miatt. Ezért

hatezer munkahelyet számolnak fel, gyakorlatilag mindet Németországban.

Az elbocsátások és a létszámstop bevezetése mellett felajánlják az előrehozott nyugdíjazás lehetőségét, illetve nem hosszabbítják meg a határozott idejű munkaszerződéseket.

A koronavírus-járvány és a terjedését fékező szigorú intézkedések következtében az utóbbi hónapokban meredeken csökkentek az autóeladások. Németországban májusban az előző évhez képest feleannyi új autót értékesítettek, a nagy gyártók közül a Volkswagen, a BMW és a Daimler eladásai nagyjából felére estek vissza.

A BMW a járvány miatti két hónap kényszerszünet után májusban fokozatosan indította újra a termelést gyáraiban.

A német konszern értékesítése január-márciusban éves összevetésben 20,6 százalékkal csökkent, csak 477 ezer autót értékesítettek a BMW, Rolls-Royce és Mini márkákból. Mindez azok után, hogy

a tavalyi negyedik negyedév a társaság történetének legjobb három hónapja volt.

Eközben a magyarországi, debreceni BMW-üzem építése folytatódik.

(MTI, Makronóm)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pildar
2020. június 26. 23:37
Amikor nyugaton elbocsájtás van az nem azt jelenti, hogy azt a munkát nem végzi senki, a poziciók keletre mozognak már évek óta. És nem csak a baloldal által emlegetett összeszerelő meló, rnegeteg IT, közgazd és mérnöki fejlesztő pozició érkezik. Évekig hallgattuk a komcsiktól a nyugat hanyatlását, hát most tényleg megtörténik, az a kérdés, hogyan fogják lekezelni mikor a GDP-jük beszakad (meg fog történni mert nem lesz termelés náluk), a jelenleg is 100% körüli adásságráták hirtelen megugranak, és a szociális kiadások fedezésére nem lesz pénz.
pitypang1125
2020. június 26. 23:36
De hát ott van a rengeteg Török, Arab, nigger, az aranynál is többet érő migráns. Én nem is értem miért nem azokat foglalkoztatják kevesebb bérért.
civis72
2020. június 26. 23:36
A libsik meg folyton az hazudják, hogy Magyarország nem versenyképes :DDDDDDDD
aaabbbccc
2020. június 26. 23:36
csodalkozom, hogy a nemet melosok ezt hagyjak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik