Válasz Schmidt Máriának

2016. március 3. 21:28

Latorcai Csaba
Miniszterelnökség
Jelen levelemmel is megkövetem Főigazgató Asszonyt.

Latorcai Csaba, kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár nyílt levele Schmidt Máriához, a Terror Háza Múzeum főigazgatójához.

Tisztelt Főigazgató Asszony!

Őszinte tisztelettel adózom a Terror Háza Múzeum kezdetektől fogva deklarált célja előtt, amely arra irányul, hogy a nácik kegyetlensége mellett rávilágítson a kommunizmus igazi természetére, illetve arra, hogy megszűnjön a kettős mérce, amely a totalitárius rendszerek között bizonyos helyeken mind a mai napig fennáll.

A Terror Háza Múzeum érdeme, hogy egyedülálló és átélhető módon mutatja be a magyar történelem két tragikus eseményét, két diktatúra elnyomását, amelytől hazánk szenvedett.

A német megszállást követő barna, majd a szovjet megszállás következtében kialakult vörös diktatúra történelmünk két olyan időszaka, amelyről nem lehet érzelmek nélkül beszélni, hiszen az áldozatok közül sokan itt élnek közöttünk. A Miniszterelnökség, és magam is arra törekszünk, hogy minden áldozat érzéseit tiszteletben tartsuk, és erkölcsi kötelességünk, hogy olyan, ismereteket átadó, emlékező helyszíneket hozzunk létre, amelyek a  fiatal generációk számára is eleven felkiáltójelként üzennek annak érdekében, hogy a borzalmak még egyszer meg ne ismétlődhessenek. 

Mind a mai napig sok vita zajlik ezen kérdésekről. Ilyen vitára került sor hétfőn Berlinben is, ahol a Magyarország Kormánya által az emlékezés és emlékeztetés jegyében meghirdetett Holokauszt Emlékév keretében Richter Gedeon életéről készült film került bemutatásra.

A filmet követő háttérbeszélgetésen általam mondottak sajnos nem pontosan, és más interpretálásban kerültek a magyar sajtóba, mint ahogyan azokat én szántam és mondtam.

Ezen félreértelmezés okán Főigazgató Asszony egyébként jogos felháborodására okot adó mondatok nem hangzottak el. Ugyanakkor, mivel mindez mégis az általam mondottakból fakadt, jelen levelemmel is megkövetem Főigazgató Asszonyt, és biztosítom, hogy bármikor állok rendelkezésére a történtek átbeszélésére.

Budapest, 2016. március 03.

Tisztelettel:

Dr. Latorcai Csaba

Kiadó: Miniszterelnökség

(Közlemény.)

 

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez egy szívből jövő bocsánatkérő levél.
De rendes ez a Latorcai Csaba!

A médiáról meg elhiszem, németről és magyarról egyaránt, hogy egy kicsit megtekerte az elhangzottakat.
Mindenkinek fel kell vennie minden hangot, amit mond. Hátha szükség lesz rá.

Szomorú hírem van a számodra. Ez nem irónia volt.

Szeretnek keverni, kavarni, abból lesz a hír, számukra jól eladható hír. Vagyis, maguk gyártják a híreket.
Nem lehet mindenhol az ember zsebében egy diktafon-féleség. Viszont, interjúnál, jól meglepődne az újságíró, ha elővenném a saját felvevőmet.
Csakhogy jóhiszemű az ember és nem gondolja, hogy mire megy ki a játék.

Amit műveltek Latorcaival a zsinagógában, az példátlan és óvatosságra int.
Ha fordítva történt volna, egy újabb holo.. beszéden tették volna ezt az ünnepségre meghívott magyarok, - kitapsolják a zsidó vezetőt - világbotrány lett volna az biztos.

Nemes-Jeles esete sem lett egyértelműen tisztázva, ott is német volt a lap és ott sem volt felvétel.
Mindenkinek kell készíteni saját felvételt, nehogy újságírói jogtiprás érje a fenenagy sajtószabadságban ( azt írnak, amit akarnak).

Vagyis, azt torzítanak el, amit csak akarnak.
Tarr Béla is mentegetőzött.

Sajnos úgy tűnik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés