Cuki kucu, hajrá malac, versenyben a Meki is...

2012. június 29. 10:36

Pallaghy Orsolya
Multikulti
Nincs az az ember, még Amerikában sem, aki nyíltan kiállna amellett, hogy kínozzuk a disznókat. Legfeljebb nem eszik annyi hamburgert.

„A McDonalds csupán ebben az évben, 11 évvel a Chipotle után, döntött úgy, hogy arra szorítja beszállítóit Amerikában, hogy fokozatosan térjenek vissza a tradicionálisabb állattartásra és szüntessék meg az anyakocák egyedi állásos tartását, mely olyan kis helyet enged az állatnak, hogy az megfordulni sem tud.

Az állatvédők szerint igazi kínzás, ahogy ma a disznókat nevelik Amerikában. Sok közgazdász és állattartással foglalkozó szakember szerint viszont a vásárlók fogják ennek meginni a levét, illetve megfizetni az árát. Azért persze van még idő gondolkodni, a Meki 10 évet adott a farmereknek az átállásra, bár az ellenzők szerint ez sovány vigasz.

Ilyen ez a nagyvállalati lét: vagy állatkínzó leszel, vagy egy fél ország fog utálni, mert szerintük romba döntöd az életüket. Lehet választani. A vásárlói tiltakozások miatt én nem aggódnék. Nincs az az ember, még Amerikában sem, aki nyíltan kiállna amellett, hogy kínozzuk a disznókat. Legfeljebb nem eszik annyi hamburgert, ami talán nem is akkora nagy baj. Az más kérdés, hogy ami kicsiben működik, az mennyire megvalósítható gazdaságosan országos vagy nemzetközi szinten.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés