Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Vitray Tamás arról mesélt, hogyan nem került gettóba a vészkorszak idején (VIDEÓ)

2024. május 17. 09:38

„Én egyszerűen bejelentettem, hogy nem megyek.”

2024. május 17. 09:38
null

Nyitókép: MTI /Czimbal Gyula

A Hajógyár nevű Youtube-csatorna készített életútinterjút Vitray Tamással, melynek egy rövid részletét a TikTok-oldalukra is feltöltötték. A 91 éves Kossuth-díjas újságíró a videórészletben arról mesél, hogy a vészkorszak idején hogy kerülte el azt, hogy gettóba szállítsák. 

Az öregeimet elvitték a gettóba. Nem tudom, hogy miért volt úgy, ahogy lett. Én egyszerűen bejelentettem, hogy nem megyek” – kezdte Vitray. „Mindenesetre elmentem a Nyugati pályaudvarra menekültigazolványért, azt mondták, ezt kell szerezni, és akkor van védettségem, mert nem zaklatnak” – folytatta.

Bementem abba az irodába, amelyik ki volt jelölve, üres volt, és mentem kifelé. Az elhajtott ajtó mögött volt az ipsének, szegénynek a hullája, aki adta volna az igazolványt, mert azt egy géppuska sorozat megölte ott a pályaudvaron, mikor kiment.

 Úgyhogy nem volt semmilyen igazolványom, visszamentem a lakásba és hát 15-én bejöttek az oroszok” – zárta a gondolatot. 

@hajogyar 🌊 Kevés ember tud annyit mesélni a történelem hullámairól, mint a 91 éves Kossuth-díjas Vitray Tamás! 📺 Egy igazi legenda ÉLETÚT-ja, teljes videó a YouTube-csatornánkon! #hajogyar #hajogyarponthu #apopkulturakikotoje #azosszekapcsolodasjegyeben #újságíró #vitray #vitraytamas #legenda #interju #eletut #szakma #háború #masodikvilaghaboru ♬ original sound - Hajógyár

 

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­­­e­­l­d­ ­a­­ ­­s­­­z­­e­­x­i­­ ­p­­u­­n­­­c­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Janika50
2024. május 19. 08:45
Az a szerencséje, hogy Soros Györg 15-e után ment csak oda. Valószinü nem lett volna ismert személy.
muszlim1970
2024. május 19. 07:17
Geci komcsi voltál!Rohadnál meg!!!
Obsitos Technikus
2024. május 18. 10:39
Azt elárulta, hogy mitől lett Neufeldből Vitray?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!