Választási mese

2024. május 14. 22:03

A pesti nyolcadik kerületben Pikó András polgármesterkedik, méghozzá igen eredményesen, a többség megelégedésére.

2024. május 14. 22:03
PIK” Andr·s
Dési János
Dési János
Klubrádió

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

„A most következő önkormányzati választásra azért nem teljesen igaz ez a tantörténet. Ugyanis még annyira sem egyenletes az igazság eloszlása, mint akkor volt. Ott van a pesti nyolcadik kerület, ahol egykori kollegánk Pikó András polgármesterkedik, méghozzá igen eredményesen, a többség megelégedésére. A helyi szocialisták, ráindítanak jelölteket – bizonyára nagyszerű érveik vannak.

Bár leginkább arra, hogy tulajdonképpen nem lesz nagy kár értük, ha kiesnek, megszűnnek és emlékké válnak.

Tudom, a politikus mégsem az a szakma, ahol legalább a »ne árts« elvét érvényesíteni kell – merthogy ártani hétköznapi megoldás, ha már használni nem tudnak. Ártanak, lekiismeretlenek, önzők és még buták is, mert érdemi eredményt úgysem tudnak elérni. Ahogy az egykor sikeres kilencedik kerületi polgármester, Gegesy Ferenc is kárt okoz azzal, hogy újra elindul. Minek egy sikeres pályafutást egy efféle pitiáner és szégyenteljes akcióval zárni. (Ő legalább nem egy párt, csak önmaga, ha van ennek jelentősége.) Vagy a harmadik kerületben a kutyapárt a polgármester ellen és a példák még sorolhatóak hosszan.

Kis kecskéim, azért ezek az esetek nem erős érvek amellett, hogy kormányzóképes erő lenne itten, meg tudná, mit kell csinálni, ha… Mese habbal. Ha ebben a tulajdonképpen apróságban ennyire pitiánerek bírnak egyesek lenni, akkor mire számíthatunk, ha a pallón jönnek majd megint egymással szemben. Pikót támogatni kell, Gegesy és a többiek lépjenek vissza és így tovább. Kivéve, ha a kecskebőrbe fideszesek bújtak – akkor mindent értek.

Különben ez a farkasok vacsorája lesz. Szili Katalin pedig csókoltat mindenkit.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­­e­­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­­­z­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­­n­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
muther
2024. május 16. 08:53
Ja bemondta a rádió .
mai nap
2024. május 15. 23:36
Mit is akar Dési mondani 😮? Kétszer végigolvastam, a második után még ködös Eb-n.
bergmann
2024. május 15. 21:25
Dési a leghülyébb a klubrádiós zsidók közül, pedig nem gyenge a mezőny. Én kedvelem a folyamatos, értelmetlen kattogását, sok vidám napot szerzett már. Legutóbb a zsidó naptár szerint köszönt be a műsorba. :))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!