Többen rosszul lettek az új magyar szuperbörtön építése közben

2024. május 13. 22:19

Az OMSZ az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a helyszínre nyolc mentőegység érkezett, és 24 ember került kórházba vizsgálatra.

2024. május 13. 22:19

Nyitókép: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala

Többen rosszullétre panaszkodtak hétfőn a csengeri börtön építésében résztvevők közül – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) hétfőn az MTI-vel. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tájékoztatása szerint 24 ember került kórházba vizsgálat céljából.

Makula György ezredes, a kommunikációs főosztály vezetője elmondta: a csengeri börtön építésében hétfőn részt vevő 97 fogvatartottból 12-en, míg a munkáltatást biztosító 37 személyi állományú ember közül hárman torokkaparást és szemirritációt tapasztaltak.

Hozzátette: a műveletirányítók a munkavégzést azonnal beszüntették, a szükséges munkavédelmi intézkedéseket megtették,

és ezzel egy időben értesítették az Országos Mentőszolgálatot és a katasztrófavédelem munkatársait.

Szakemberek vizsgálják a tünetek kialakulásának lehetséges okait – mondta Makula György.

Az OMSZ az MTI megkeresésére azt közölte, hogy a helyszínre nyolc mentőegység érkezett, és 24 ember került kórházba vizsgálatra. A legjellemzőbb tünet a torokkaparás volt, egyikük sem minősült súlyos állapotúnak – írta Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs vezetője.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antal-2
2024. május 14. 15:29
Hahaha!!! Mint az iskolában a cigány takarító aki füstbombát eresztett el aztán kussolt. A mentők meg a fél iskolát a kórházba vitték mikor a tűzoltók nem mértek be semmit. Itt is valamelyik faszfejgeci szórikázott a mentők meg mindekit elvittek azt a sok szórikázó cigány geci lefoglalta a kórházi kapacitásokat a munkában megbetegedett magyart kiszorítva. Mire fel az OMSZ szállítja őket?!!!! A BV vigye a sok szart. Nem azért fizetik a magyarok a mentőket, hogy börtöntöltelék cigányokat fuvarozzanak.
I feel the earth move under my feet
2024. május 14. 09:26
"szintetikus 2024. május 14. 07:44 A fidesz által betartott munkavédelmi előírások? XD" Azt sem tudod, hogy mi volt a probléma, de máris fideszezel.. rémesen egyszerű lélek vagy. Pavlov kisérletezett a felmenőiddel az efféle reflextevékenységet vizsgálandó.
szintetikus
2024. május 14. 07:44
A fidesz által betartott munkavédelmi előírások? XD
letsgobrandon-2
2024. május 14. 01:56
torokkaparás? ... túl hideg volt a sör
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!