Nagy Márton az üzemanyagárakról: A jelenlegi csökkentésekkel elértük a szomszédos országok átlagát (VIDEÓ)

2024. május 08. 16:01

A nemzetgazdasági miniszter kijelentette, ezekután a cél, hogy a kereskedők fenntartsák ezeket az árakat.

2024. május 08. 16:01

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Nagy Márton nemzetgazdsági miniszter szerdán sajtótájékoztató keretén belül mondta el, hogy a kormány a mai ülésén újból áttekintette az üzemanyagárak helyzetét.

A tárcavezető emlékeztetett, hogy két hete úgy döntöttek, hogy 

arra kérik az üzemanyagkereskedőket, hogy a régiós átlaghoz igazítsák áraikat 

– itt a 95-ös benzinről és gázolajról van szó – önkéntes vállalás keretében. Tehát ebbe a kormány nem avatkozik bele keményebb eszközökkel.

Majd azzal folytatta, hogy a kormány úgy látja, hogy az elmúlt hetekben az üzemanyag kereskedők alkalmazkodtak, és ennek a kérésnek eleget téve a szomszédos árakhoz közelítették a sajátjaikat. 

Nagy felidézte, hogy szerda reggel is történt bejelenetés újabb üzemanyagár csökkenésről, mely szerint

péntektől a 95-ös benzin 616 , míg a gázolaj pedig 607 forintbe kerül majd.

„Ez azt jelenti, hogy a 95-ös benzin ára az áprilisi csúcsértékhez képest 34 forinttal, 5 százalékot meghaladó mértékben csökkent. Míg a február közepén látott csúcsértékhez képest a gázolaj ára 54 forintot, ami meghaladja a 8 százalékos csökkenést” – hangzott el.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy Márton ezt követően ismertette, hogy a kormány mérlegelte a kereskedők azon ajánlatát, hogy a régiós átlag helyett a szomszédos országok átlagárait vegyék figyelembe, „azaz kerüljön ki a referenciaértékből Lengyelország, Csehország és Bulgária” – pontosított a miniszter. 

„A kormány úgy döntött, hogy ennek a kérésnek eleget tesz, így a referenicaérték a szomszédos országok értéke lesz. Ehhez hasonlítjuk a kereskedők alkalmazkodását” – jegyezte meg.

Majd kijelentette, hogy „a kormány ma (szerdán) megállapította, hogy 

a jelenlegi csökkentésekkel elértük a szomszédos országok átlagát.

 Az az rend van”.

„De természetesen a rendnek fent kell maradnia. Így a kormány továbbra is elvárja a kereskedőktől, hogy fenntartsák ezeket az árakat” – hangsúlyozta Nagy.

A tárcavezető végül arra is kitért, hogy továbbra is vizsgálni fogják az üzemanyagárakat, és kéthetente rájuk fognak nézni.

A bejelentésről készült videót alább tekintheti meg:

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­I­­­g­a­­z­­i n­i­­­m­­­f­­­o­­m­­­á­n­­­i­­­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
konfucius
2024. május 09. 09:38 Szerkesztve
Nem helyes a régiós átlaghoz kötni magunkat. Jóval alacsonyabb árakat kellene megcélozni, járjon át mindenki hozzánk tankolni, ne a szomszédok nyerjenek rajta. A MOL-t állami tulajdonba kell venni, a rekord profitjukat pedig részint az emberek zsebében kellene hagyni, részint a saját infrastruktúra fejlesztésére fordítani. Hernádinak pedig sosem felejtjük el a gecizést a finomítóval, a zsarolást, az ország működésének veszélyeztetését. Ha a kormány nem áll keményebben ellen ennek a bandának, és nem áll jobban az emberek oldalára, abból nem sok jó fog kisülni.
alexandrosz-2
2024. május 09. 06:44 Szerkesztve
Ha alap9san elqrjátok a forintot megint, majd emelhetitek tovább az áraitokat, adóitokat. Az inflación ti kaszaltok zsideszes gecik, meg a zsidó gazdáitok. Kaszálhat majd meg nagyobbat lölő, ráhelke, a vej, no meg persze hernádi az egész vilàgon körözött bűnöző is.
2024. május 09. 02:44 Szerkesztve
Kádárista intézkedés. Bár Kádár komcsiai hagyták működni a háztáji - tojás, tej, sertés, fűszer paprika, erdei gomba gyűjtés - gazdaságokat. Jobb is volt a forint árfolyama.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!