Alvilági nehézfiúkkal is kapcsolatban állhatott a fővárosi számlagyár főszereplője

2024. április 30. 10:35

Egy újabb szövevényes ügy miatt ülhet rövidesen a vádlottak padjára Vig Mór.

2024. április 30. 10:35

Nyitókép: Képernyőfotó

Hamarosan súlyos testi sértés kísérlete miatt ülhet a vádlottak padjára a Lánchíd milliárdos túlárazásával összefüggő fővárosi számlagyár főszereplője, akit azzal vádolnak, hogy összeverette egyik haragosát – írta a Magyar Nemzet.

A lap megjegyezte, hogy 

a támadók igazi alvilági nehézfiúk voltak”.

Ezt is ajánljuk a témában

Egyszer már megszűnt az eljárás, de az áldozat ebbe nem törődött bele

Az események egészen 2020-ig nyúlnak vissza, amikor a praxisától eltiltott ügyvédet, Vig Mórt azért gyanúsította eg a hatóság, mert egy elmérgesedett vita után verőlegényeket küldött felesége volt párjára.  

A két elkövetőt akkor gyorsan kézre kerítették a rendőrök, és mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki súlyos testi sértés kísérlete miatt. 

Viget pedig a bűncselekmény megbízójaként azonosították, és felbújtás gyanújával őt is kihallgatták a nyomozók. 

Az eljárást ugyanakkor idővel megszüntették, mert a hatóság szerint kétséget kizáróan nem lehetett bizonyítani, hogy az érintetteknek közük lenne a bűncselekményhez.

De az áldozat ebbe nem volt hajlandó beletörődni: pótmagánvádat terjesztett elő, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) befogadott, a tárgyalás pedig rövidesen kezdetét veszi – közölte a Magyar Nemzet. 

A lap birtokába jutott iratok szerint csak a szerencsén múlott, hogy 

a férfi a verés következtében nem szenvedett súlyos, maradandó sérüléseket.

 Ugyanis viperával támadták meg: a sértett a fején, a karján és a lábán is komoly sérüléseket szenvedett.

A támadók jól ismertek az éjszakai életben

Fontos körülményként emelték ki az összeállításban, hogy mindkét támadó jól ismert az éjszakában. Egyikük pár éve a „kötözős” rablóbanda tagjaként fogta el a rendőrség. A 2010-ben kezdődött és hét éven át tartó „kötözős” rablássorozat országszerte több települést érintett, fővárosi, Komárom-Esztergom, Bács-Kiskun, valamint Baranya vármegyében hasonló módszerrel elkövetett bűnesetek kerültek górcső alá – idézte fel a lap.

Gőzerővel folyik a nyomozás

Ahogy arról nemrég a Mandiner is beszámolt a Magyar Nemzet cikke alapján, nagy bajba kerülhetnek a Lánchíd túlárazott felújításához kapcsolható fővárosi számlagyár fő felelősei, hiszen 

több súlyos bűncselekménnyel is meggyanúsíthatják őket, ha az eljáró hatóság elegendő bizonyítékot tud beszerezni.

A lap emlékeztetett: az ügyben jelenleg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) költségvetési csalás és vesztegetés gyanújával folytat nyomozást.

Mindennek előzménye, hogy tavaly novemberben az adóhatóság házkutatást tartott egy praxisától eltiltott ügyvédnél, Vig Mórnál, miután kiderült, hogy köze lehet egy sok száz milliós számlagyárhoz.

A Magyar Nemzet kiemelte, hogy a túlárazott beruházáshoz kapcsolódó, a fővárosi baloldalig érő számlagyár ügyében jelenleg vesztegetés és költségvetési csalás gyanújával nyomoz a hatóság, de elképzelhető, hogy az érintetteknek milliárdos sikkasztás és hűtlen kezelés miatt is felelniük kell.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2024. május 03. 01:17
"Az a Privát kopó bűnügyi portál tavaly jegyzett cikkéből derült ki, hogy a titkosszolgálati eszközzel rögzített megbeszélések során többször is szóba került a Veritas. Ezt a céget akarták felhasználni ugyanis arra, hogy egy ománi befektetői csoportot lehúzzanak. A kft. ügyvezetői – formálisan – a Cipruson élő Baxter Kenneth David, valamint – ténylegesen – Gaetano Loschiavo voltak." Dávid Cipruson él, melyik Ciprus közeli országhoz tartozhat? https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=&AN=negycegvagyonzarolas&MN=EroszakosBunugyek&LN=Hungarian
zsolti123
2024. április 30. 20:51
Mi a kapcsolat az Amnesty igazgatójának a testvére , Vig Mór, és a hirhedt 'Ndrangheta között? Ennek a négy magyarországi cégnek üzletrészét és bankszámláját zároltatta a catanzarói államügyészség az olasz 'Ndrangheta maffia pénzmosásával összefüggésben A catanzarói államügyészség indítványára négy, budapesti székhelyű cég (Veritas Menedzsment Kft., Luxury Re Kft., Maensi Construction Kft, Ares Properties Kft.) üzletrészeit, valamint bankszámláit vették bűnügyi zár alá az olasz 'Ndrangheta elnevezésű, hírhedt maffiacsoport pénzmosási ügyével összefüggésben. https://www.privatkopo.info/WebArticleShow.aspx?AGM=EroszakosBuncselekmenyek&AN=negycegvagyonzarolas&MN=RegiIdokNagyBunugyei&LN=Hungarian A vezetését „átpasszolták” egy, akkor mindössze nyolc napja létező társaságnak, a GattobInc Zrt.-nek (vezérigazgató-részvényes: dr. Vig Mór).
Massimiliano Prospero dArco
2024. április 30. 12:35
felcsúti tony montana
Massimiliano Prospero dArco
2024. április 30. 12:35
kikkel? orbánnal, rogánnal, pintér mszmp-s elvtárssal? ők az alvilági nehézfiúk... meg a portik, de ő is az ő haverjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!