A Petőfi-film olyan szinten int be a habsburgistáknak, ami már nekem is sok volt

2024. március 19. 17:42

Semmi gond az alternatív történeti valósággal. Sőt, én megnéznék egyszer egy steampunk '48-as filmet.

2024. március 19. 17:42
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Rákay Phikip Facebook-oldala

„A Petőfi-film olyan szinten int be a habsburgistáknak, ami már nekem is sok volt, de amit pont ezért csak üdvözölni tudok. Minden más érdektelen. Sajnálom.

Amúgy a lószaros, sáros, sikátoros dickensi elemek, a sergio leonés arcok, a New York bandái elemek, a tőrösbot meg a boxer, meg a hatlövetű egész fasza cucc (lett volna). 

Farkasch lehetne rendes farkasember akár. Kár, hogy belefulladt a kurzusfilmpátoszba. 

Semmi gond az alternatív történeti valósággal. Sőt, én megnéznék egyszer egy steampunk 48-as filmet. Ha volna itt kraft valakikben megcsinálni.”

Ezt is ajánljuk a témában

„A 12 pont nálatok van?” – mozikban a Most vagy soha!

Videó

Grandiózus látvány, remek díszletek és jelmezek, a romantikus kalandtörténetre szépen „ráfekvő” élő zene és tisztességes színészi játék – a Most vagy soha! fellobbantja a szikrát, és átélhetővé teszi Petőfiék forradalmi tetteit.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Emporio Ármányi
2024. március 20. 12:34
Muhaha! Nyünnyögnek a bides komcsik! Zene füleinknek! Farkas, Farkasch ... Lupus in fabula. Már ha érted.
Bell & Sebastian
2024. március 20. 07:58
Petőfit azért lengetik, mert róla mintázták a korai Orbán Viktort a tudjuk kik. Grifttel szólva, aki igazi szakértője a témának, név és személyi szám a szerkesztőségben, ellentétben Arisztokrata Manírral, aki elkövette ezt a művet, nem baj az, ha eredetmítosz, csak hihető legyen. Belenéztem a tükörbe, és magamra vettem a habsburgista vádat, mert polgárháborúnak tekintem Negyvennyolcat. Utólag megállapítom, hogy semmi sem úgy volt, ahogyan megpróbálják beplántálni az ifjúság fejébe. Nem is kevés sikerrel, amint az ábra mutatja.
Majdmegmondom
2024. március 20. 07:35
Miért baj az, ha elrugaszkodik a valóságtól? Az összes amerikai és nyugat-európai filmben csak az első mondat az igaz: Megtörtént események alapján... a többi mind a képzelet szüleménye. A film pénzbe került, aminek valamennyire meg kell térülnie. Egyébként meg ha hiteles filmet akarsz látni 1848-ból, akkor nézz meg egy '80-as, vagy az előtti időszakból. Azokban is csalódni fogsz...
auditorium
2024. március 20. 07:27
Nem kell félteni a habsburgista filmrendezőket sem, mert filmjeikben Magyarország sem a legjobb szinben pompázik. Az ötvenes években készitett Sissi film (Ernst Marischka) jóindulatú romantikus film, de a pusztán csak libák legelnek, cigányok jósolnak, itt kapott tüdőbajt Sissi és csak a "mulatság" megy. A legújabb Sissi film (Netflix) még rosszabb. A budai Palotában nagy a dáridó és a magyar urak az üres poharaikat orosz módra hátra dobják (sic), itt is előjön a tüdőbaj, orvos nincs usw.usw. - A Semmelweis filmet megnézném, de külföldön nem adják, mert jó vagy mert kritikus az akkori bécsi orvostudománnyal szemben. Bereményi Hidember filmet sem mutatják sehol külföldön, mert az sem éppen kecsegtető. A mai magyar filmfesztiválokra benevező filmrendezőknek pedig egy "must" kizárólag negativ képet festeni országukról. Ne csodálkozzunk, ha lesajnálnak vagy kerülnek bennünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!