A NAV-hoz fordult Tényi István Soros György guruló dollárjai miatt

2024. március 14. 10:32

Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt.

2024. március 14. 10:32
Soros György

Fotó: Fabrice Coffrini/AFP

***

Mint arról csütörtök reggel beszámoltunk, mindössze egy – magyar állampolgársággal is rendelkező – személytől származott a 2022-es választások előtt a magyar baloldalhoz becsatornázott közel kétmilliárdos adomány 90 százaléka – derül ki az Action for Democracy vonatkozó pénzügyi beszámolójából.

A Mandiner birtokába került dokumentumból az is nyilvánvaló, milyen módszerrel próbálhatták elfedni Korányi Dávidék, hogy szinte teljes egészében a spekuláns támogatásaitól függ a szervezetük működése.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Action for Democracy ködösítő kommunikációjával ellentétben nem mikroadományokból, hanem egy nagy adományozó – minden bizonnyal Soros György – pénzéből finanszírozták a baloldali ellenzék 2022-es választási kampányát – derül ki tengerentúlon bejegyzett szervezet lapunk által megszerzett amerikai pénzügyi beszámolójából.

A cikkünkben megjelent információkra hivatkozva Tényi István a NAV-hoz fordult különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt.

Ismert, az elmúlt hetekben egy MagaBabe elnevezésű X-fiókon közzétett videókon az A4D vezetői és munkatársaik maguk beszéltek arról, hogy Soros György állhatott a támogatások mögött.

A szervezet vezetője, Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordon államtitkára és Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója volt, az egyik felvételen homályosan úgy fogalmazott:

sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, hogy ő (Soros György) támogatott-e minket.”

Már önmagában ez a kijelentés is felért egy beismeréssel, hiszen, ha az adományozók kilétét nem is fedheti föl Korányi, arról bizonyára beszélhetett volna, hogy valaki nem adott pénzt a szervezetének.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2024. március 14. 12:57
Ha valakitol en nagyossuegu ajandekot kapok vagy megdolgozom erte vagy nem azutan minden ram vonatkozo adotartozast es jarulekot koteles vagyok befizetni az allamkasszaba.Ha nem teszem akkor azert sulyos bunti jar.Hogy az Istenbe lehet,hogy vannak olyan szervezetek akar civilnek mondott mozgalmak ugy vesznek fel mindenfele tamogatasokat,hogy azt nem bevetelkent ertelmezik es semmilyen hasznos tevekenyseget abbol nem mutatnak fel. Mindenfele golyostoll,meg egyeb aprosagokra es szinpadokra milliard szamra koltik.Ha egy ertelmesen szonoklo ember kiall a varos foterere annak folosleges a szinpad.Ha okos ez a valaki akkor ott is meghallgatjak.De,hogy a hulyesegnek allitani szinpadot es csak a marhak alljak korbe akiket gombakent etetnek az csucs. Ugy hogy fizessek be az adotartozast a milliardok utan mert kulomben adocsalok.
ProletarFC
2024. március 14. 11:46 Szerkesztve
A tb törvényben ez az igazi szarrágóság, hogy a munkanélkülinek meg kell alázkodnia a NAVhivatal előtt, hogy elfogadják a kérelmét. Automatikusan kéne járjon a számára, ha megfelel a mentesség kritériumainak. És miért szarrágó a NAV és Varga Mihály pénzügyminiszter? Mert ezzel a kérelmezési szarsággal időt nyernek a szar NAVnak. És sok munkanélküli továbbra is fizeti ezt a moslék szarságot annak ellenére, hogy rászorulónak számítana! Ez a legundorítobb aljadéksága világon és mivel a Fidesz patkányok vannak kormányon az ő felelősségük, hogy nemzetállami Otto von Bismarck elvein alapuló társadalombiztosítás alapelveit par excellence szájba szarták! Azért tehették meg, mert Bismarck kényszerhelyzetben volt, hiszen a 19 században erősen fellázadtak a munkások a kizskmányolók ellen és emiatt engedményeket kellett tenni nekik. manapság az agymosó propagandával még az ellenállás csirájában akarják elfojtani ez a burzsujseggnyaló büdös patkányok.
atti64
2024. március 14. 11:45
EZT A SZAROS PATKÁNY VALAKI TAKARITSA MÁR EL AZ ÉLÖK SORÁBOL!!!!!!!!!!
ProletarFC
2024. március 14. 11:02
A NAV-nak minden adat rendelkezésére állna arra, ha valakinek a szociális helyzete alapján jár a tb-mentesség - ehelyett a s munkanélkülieket küldözgetik a hivatalokba és patkánykodnak velük, mi a lófasz köze volna a rászorultságnak ahhoz, hogy van ingatlanhányad a nevén valakinek vagy sem ez a Tényi inkább ezzel kéne foglalkozzon, mintsem teljesen haszontalan szar politikai feljelentésekkel házal, egy jogvédő az emebrek valós helyzetén igyekszik segíteni Mahatma Móhandász Karamcsand Gandhi valóban igaz emberként jogvédő jogász volt és kiállt az emberekért, segítőszándéka leginkább a legkitaszítottabb rétegek irányában nyilvánult meg, amikor azokat haridzsanoknak nevezte, Tényi ugyan már egy beteg európai aki az európai minták alapján csak az értelmetlen hivatali és jogászterrort erősíti az állampolgárokkal szemben, jelentősen csökkenteni kellene az országunkban a jogászok számát, Horn Gyula egyszer felkiáltott, 2túl sok a filozófus" nem a filozófus sok, a jogászokatkelritkitani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!