A CNN és az NBC News vezetőit is irányíthatták Korányiék

2024. március 09. 06:07

Eric Koch naponta győzködte az egyik legnagyobb amerikai hírtelevízió politikai igazgatóját, hogy a hazánkat lejárató anyagokat közöljenek.

2024. március 09. 06:07
null

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Munkatársunktól

Csúcsvezetői szinten manipulált meghatározó amerikai hírtelevíziókat az Action for Democracy aktivistája. Az X-en megosztott videón Eric Koch arról beszélt, hogy az NBC News esetében például az elnöknél folytatott lobbival érte el, hogy a Soros-pénzekkel kitömött szervezet akarata szerint lejárató anyagokat közöljenek Magyarországról a 2022-es választás kampányában. Egy másik felvételen Koch arról számolt be, hogy a szerkesztőségek alsóbb szintjeit – mintegy 1500 újságírót – is folyamatosan bombázták a hazánkat kedvezőtlen színben feltüntető narratívával.

Hatékony lobbi a balliberális médiaelitnél

Valóban hatékony lehetett Koch lobbija, hiszen a CNN és az NBC News is – amelynek egyébként Noah Oppenheim volt az elnöke 2017 és 2023 között – a magyar kormánnyal szemben erősen elfogult cikkeket közölt a 2022-es választás környékén. A tévécsatornák a magyar kormányfőt Vlagyimir Putyin orosz elnök szoros szövetségesének, sőt barátjának igyekeztek beállítani, Orbán Viktort pedig autoriter és keményvonalas vezetőnek aposztrofálva azt sulykolták, hogy Magyarországon diktatúra van kiépülőben. 

Másfél ezer újságírót bombáztak a propaganda anyagaikkal

A médiumok csúcsvezetőinél folytatott lobbi mellett Eric Koch a szerkesztőségek alsóbb szintjeit is célba vette az A4D-féle propaganda anyagokkal. Mint megírtuk, a hivatkozott videó egy másik részén az aktivista arról számolt be, hogy a többi között az Associated Press, a Bloomberg, az AFP, a The New York Times, valamint a The Washington Post mintegy 1500 (!) különböző újságíróját bombázta folyamatosan a terjeszteni kívánt cikkekkel. 

Ezt is ajánljuk a témában

Egy korábban közölt felvételen az A4D partnere azt is kifejtette, hogy azért kívánták az amerikai közvéleményt Orbán Viktor ellen fordítani, mert a magyar kormányfő népszerűsége ugrásszerűen nő az USA-ban, s már a Republikánus Párt is a magyar vezetőhöz igazítva alakítja ki a programját. A miniszterelnök lejáratását elérendő, Koch például az Egyesült Államok legfrekventáltabb híroldalára, a Yahoo News-ra is íratott egy cikket egy fehér házi tudósítóval. 

Karácsonyékkal lobbiztak Brüsszelben

A Korányi Dávid vezette Action for Democracy az amerikai és a brüsszeli nagypolitikában is agresszívan lobbizott a magyar érdekek ellen. Az ügyvezető – aki korábban Karácsony Gergely városdiplomáciai főtanácsadója volt – egyebek mellett azt is elárulta egy néhány hete nyilvánosságra hozott videón, hogy a baloldali vezetésű fővárossal karöltve kilincseltek Brüsszelben annak megnehezítéséért, hogy megkaphassuk a hazánknak járó uniós forrásokat. Szavai szerint például a velük együttműködő uniós biztosokon keresztül igyekeztek nyomást gyakorolni olyan uniós csúcsszervekre, mint az Európai Bizottság.

Ezt is ajánljuk a témában

Lábbal tiport szuverenitás

Azonban az A4D a legsúlyosabban azzal avatkozott be a magyar belügyekbe, hogy az ellenzék választási kampányát külföldi pénzekből finanszírozták. A nemzeti szuverenitásunkat durván sértő manővereit egyébként a szervezet is beismerte egy minapi belső levelezésben. 

Emlékezetes: a 2022-es választás külföldi befolyásolásának körülményeit feltáró titkosszolgálati jelentés megállapította, hogy az Action for Democracyn, valamint egy azonos célú, svájci alapítványon keresztül több mint négymilliárd forint érkezett Magyarországra, s a pénzekkel a hat pártot tömörítő, közös listán induló baloldal választási kampányát segítették. A MagaBabe-féle videókon egyébként az A4D több vezetője is elismerte, hogy Soros Györgytől érkezett a milliárdok zöme. 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:24
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­­l­á­n­­y­­o­k­ ­­­v­­­á­r­­­n­a­­­k­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Kamcsatka5
2024. március 09. 13:51
Miért ne? Azok is belgák!
Takagi
2024. március 09. 12:39
Ezt hogyan, hisz ott sajtószabadság van, ja nem. Köp.
Kovacs11
2024. március 09. 12:08
A felvételek valóban elgondolkodtatóak, és mutatják mennyire koordináltan végezte a A4D a tevékenységét. - Egyrészt a vádak alapján komoly összegekkel támogatták a magyarországi ellenzéket. - Másrészt az amerikai / nemzetközi médiát igyekeztek Magyarország ellen hangolni. Ez annak a tükrében is érdekes, hogy amikor a hvg-n vagy a 4-en lejön egy cikk, hogy a nemzetközi sajtó is miket ír már hazánkról és Orbánról, akkor a háttérben esetleg pont összeérnek ezek a szálak... Valóban igen nehéz elvonatkoztatni attól, hogy az ilyen nemzetközi NGO-k a globális ideológiák és politikai irányvonalak határokon átnyúló karjai. Mint egy Polip...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!