Márki-Zay annyira belegabalyodott a magyarázkodásba, hogy valótlant állított Schiffer Andrásról

2024. február 06. 19:23

A jogász, volt parlamenti képviselő meglepődött a polgármester szavain.

2024. február 06. 19:23

Önmagának ellentmondó, zavaros magyarázkodásában Márki-Zay Péter előbb cáfolni próbálta, hogy Soros György finanszírozta volna a baloldal 2022-es választási kampányát, majd bagatellizálta az amerikai spekuláns szerepét, hobbiprojektnek nevezve, ha mégis adott „néhány millió” dollárt – írja a Magyar Nemzet. Az MZP Őszintén című YouTube-videójában a hódmezővásárhelyi polgármester Schiffer Andrásba is beleszállt, mert a jogász, volt parlamenti képviselő ironizálva beszél a mikroadományokról, és Márki-Zay szerint 

nyugati összeesküvést emleget. 

Márki-Zay úgy fogalmazott: „nem tudom, hogy kire gondol ezalatt, Sorosra, a szabadkőművesekre, vagy az Egyesült Államok kormányára, ez nem derül ki, de mindenesetre Schiffernek ez a mikroadományozó gúnyos kifejezése az ő állításai szerint valami sötét háttérhatalom, ami próbál a magyar politikába beavatkozni.” 

Schiffer András meglepődve reagált a Magyar Nemzetnek Márki-Zay szavaira, hangsúlyozva, hogy 

soha nem beszélt háttérhatalomról. 

Ugyanakkor a mikroadományokról szóló magyarázatot már a baloldal külföldi támogatási botrányának napvilágra kerülésekor hiteltelennek ítélte, ezért valóban ironizálva használja a kifejezést azóta is. A polgármester nyilatkozatáról Schiffer András többet nem is akart mondani, csak annyit fűzött hozzá, hogy a neve előtt a dr. nem orvosi, hanem jogi végzettséget jelöl.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. február 07. 22:01
A Bandi már régóta nem százas…🤷‍♂️
enes
2024. február 07. 17:09
Kettős haszon, elvitte a balhét és sikerült meg is szabadulniuk tőle. ------------------------------------------------------ Nem biztos, vajon mit gondolnak majd a hmvhelyiek erről a jegyzőket, alpolgármestert elfogyasztóról? Egy hmvhelyi hozzászólhatna, mit kedvelnek MZP-n?
Nyégé
2024. február 06. 23:33
Nem véletlen ragadt rá a M*kizay gúnynév...
Hangillat
2024. február 06. 22:23
"Önmagának ellentmondó, zavaros magyarázkodásában Márki-Zay Péter..." Önmagának ellentmondó, zavaros kanadázkodásában Márki-Zay Péter...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!