Megindultak a Szegedre költöző sikergyár munkálatai

2024. január 27. 12:32

A beruházásra 46 milliárd forintot fordít majd az állam.

2024. január 27. 12:32

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Szegeden épül a BYD hatalmas autógyára, a területen pedig már elkezdődtek a földmunkák. A Totalcar cikke szerint a beruházás, amely Magyarországon is átrendezi az autóipari erőviszonyokat, a megszokott német dominancia mellé behozza a világ legsikeresebb villanyautó-gyártóját is Kínából.

Ezt is ajánljuk a témában

A portál szerint a szakaszosan megvalósuló beruházásra idővel 46 milliárd forintot fordít az állam, miközben a vasúthálózat bővítésére is szükség lesz, hogy a gyár közvetlen kapcsolatot létesíthessen a szintén kínai hitelből, a tervezettnél lassabban épülő Budapest-Belgrád fővonalba.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BAY ISMOYO / AFP

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2024. január 27. 16:49
"Sikergyár":DDDD
I feel the earth move under my feet
2024. január 27. 15:39
Sikergyár... basszátok meg.. ezt megint ki találta "fel"? Mi lesz még? Sztárgyár?
Chekke-Faint
2024. január 27. 14:51
Itt fog kezdődni az össznépi liberális opera zöld kottából játszott áriája eredeti díszlettel.
pesszimista
2024. január 27. 14:45
Amilyen szerencsénk van , mire készen lesz az USA megtiltja szövetségeseinek, hogy Kínával kereskedjenek , vagy elkezdődik a tajvani háború.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!