Pressman úr! Meddig kell még tűrnünk öntől ezeket a megalázó, mocskos hazugságokat?

2023. december 04. 15:23

Miért nem a saját hazájában, illetve Nyugat-Európa nagyvárosaiban próbál az antiszemitizmus ellen küzdeni?

2023. december 04. 15:23
null

Szerző: Turai János holokauszt-túlélő, a Váci Zsidó Hitközség elnöke

Ismét leckét kaptunk a magyarországi antiszemitizmus ügyében, mégpedig legfőbb, mindig aggódó szövetségesünktől. Nem először, talán nem is utoljára.

De meddig tűrjük még ezeket a megalázó, mocskos hazugságokat?

Történt, hogy november 29-én, a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon köszöntő beszédet mondott David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete. Nagykövet úr szokásához híven arról ömlengett, hogy Magyarországon nincsenek biztonságban a zsidók.

Bár a magyar kormány az antiszemitizmust illetően a zéró tolerancia elvét hirdeti, Pressman szerint valójában még bátorítja is az antiszemita nézetek terjesztését.

Igen tisztelt nagykövet úr, ön már régen elveszítette a józan ítélőképességét! Nem tudhatom, ki küldte önt ide, ahogyan azt sem, hogy miért. Mindenesetre egyre csak az látszik, hogy „fontos” ténykedései ellenére az ön fő tevékenységét a kormány lejáratása és a magyar zsidóság rémisztgetése jelenti.

Csak azt nem értem, hogy miért nem a saját hazájában, illetve Nyugat-Európa nagyvárosaiban próbál az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen küzdeni? Ott, ahol a zsidók tényleg nincsenek biztonságban; ahol holokauszt-túlélőt gyilkolt meg a rasszista, bevándorló szomszédja; ahol vérszomjas tömegek nap mint nap a zsidók kipusztítását és Izrael eltörlését követelik?

Ez nem Budapest, ez nem Magyarország!

Tisztelt magyar zsidó honfitársaim! Mi ez a nagy hallgatás? Miért csak néhányan emelik fel a szavukat a valóságosan rasszista beszédek és tevékenységek miatt? Miért nem fejezi ki tiltakozását a három magyarországi zsidó egyház? Talán az egymás közti parttalan rivalizálás mellett erre már nem jut idejük?

Nem voltak elegendőek intő példának a 20. század történései? A holokauszt sem a gettókkal és a kemencékkel kezdődött.

Becsüljük meg a jelenlegi magyarországi helyzetünket,

Magyarország kormánya igazi perspektívát kínál, még akkor is, ha sokára jön el a Kánaán.

(Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xantua
2023. december 06. 19:24
Hát egy olyan országban, ahol plakáton megjelenő gonosz zsidóval ijjeszgetik a magyar polgárokat, közpénzből. Ahol csak azért nincs zsidók elleni tüntetés, mert Orbán Viktor személyesen tiltott be minden tüntetést (megsértve az Alaptörvényben leírt gyülekezési jogot). Szóval ez a ország a béke szigete, ahol nincs antiszemitizmus, csak igény rá.
Lajoss
2023. december 05. 12:58
János bácsi,jól fizet a NER? 😉
Krupp Skya
2023. december 05. 07:03
Serényen menj haza! BUSSY GO HOME!
evpus
2023. december 05. 05:30
Húzzon haza ez a retkes buzi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!