Schiffernek elege lett a magyar válogatott sikerén fanyalgókból: „Van, akinek szülőhelye, és van, akinek csak lakóhelye ez az ország”

2023. november 21. 06:51

Az ügyvéd szerint Orbán nagyon jól megérezte, hogy az emberek nem pusztán csak egzisztenciális kérdések mentén döntik el, hogy számukra milyen a jó élet.

2023. november 21. 06:51

A hétfői esti ÖT-nek is témát szolgáltatott a magyar válogatott történelmi sikere. A műsorban Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Ceglédi Zoltán politikai elemző és Hont András újságíró beszélgetett.

Ezt is ajánljuk a témában

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Bulgária legyőzése után – ami biztossá tette a magyar válogatott részvételét a jövő évi kontinenstornán – Marco Rossi azt nyilatkozta: „sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a válogatottat, és jó lenne, ha szégyenkeznének!”

Hamar meg is érkeztek a reakciók, Bartus László azt írta: „Üzenjük Rossinak: mi sem szeretjük a magyar válogatottat és nem szurkolunk neki, amihez neki semmi köze”. De a Diétás Magyar Múzsa blog is kemény üzenetet küldött a szövetségi kapitánynak, amiről ide kattintva olvashat bővebben.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ott van a magyar társadalomban a meghasadtság – ami nem magyar sajátosság, hanem a globalizáció hozadéka –, hogy

valakinek szülőhazája e lángoktól ölelt kis ország, valakinek pedig csak a lakóhelye”

– taglalta a kérdést Schiffer András.

De ennek mi köze a focihoz? – kérdezte azon nyomban Konok Péter. Az ügyvéd kifejtette: „ha hiszed, ha nem, nem szoktam birkozóversenyeket nézni. De amikor olimpia van, és van valami sikeresség, akkor bizony végig nézem. Életem egyik legfelemelőbb érzése volt, hogy pont az 50. Születésnapomon Eb-t játszunk itt Budapesten és a világbajnok csapatnak a magyar válogatott berúgja a vezető gólt.”

Schiffer szerint Orbán nagyon jól megérezte, hogy az emberek nem pusztán csak egzisztenciális kérdések mentén döntik el, hogy számukra milyen a jó élet.

A műsor vonatkozó részét itt nézheti vissza:

Nyitókép: YouTube

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. november 22. 10:28
Szakasits schiffer egy bukott politikus, aki a kommunista zsidó családja vagyonának és kapcsolati hálójának köszönhetően lehetett libsi zsidónak álcázott kommunista zsidó a gengszertválátást követően is. A NULLA felelősségre vonásnak hála. Ezért a szavai szart sem érnek, ahogyan maga szakasits schiffer sem. Kizárt dolog, hogy a náci rezsim bukása után akár 80 évvel is is náci családi felmenőkkel, nácik által rabolt vagyonnal bármire vihetné a világban. De sajnos a zsidó bármit megtehet, akkor is, ha kommunista gyilkos, vagy azok örököse. Szakasits schiffer takarodj a közéletből, a médiából!
Gordon.
2023. november 22. 08:08
Schiffer hülyeségeket beszél, a cikk címéből ítélve! Teljesen nyilvánvaló, hogy a magyar foci sikere miatt senki sem "fanyalog". Ez óriási csúsztatás és primitív fogás Schiffer részéről, aki egyre lejjebb csúszik. Ami sokakban ellenérzést kelt, az a siker ürügyén kialakuló és kinyilvánított TÚLMÉRETEZETT hazaffyas felbuzdulás, ami rossz értelmű nacionalista irányt vesz sokak esetében, mindazzal, amivel ez jár. A foci csak eszköz és ürügy ebben. (Mint ahogy a futball-huligánok esetében is csak másodrangú maga a foci.) Ez olyan nyilvánvaló, hogy említeni is szégyelli az ember. És ezt Schiffer is nagyon jól tudja!!!
Nehidd El
2023. november 22. 08:00
"Schiffer szerint Orbán nagyon jól megérezte, hogy az emberek nem pusztán csak egzisztenciális kérdések mentén döntik el, hogy számukra milyen a jó élet." Pontosan fogalmazott, mint általában. Egzisztenciálisan IS betenne a magyaroknak, ha a moslék ragadná meg a hatalmat. Gyurcsány gazdasági ámokfutása, és annak az évtized alatt is alig helyrehozható kártétele sokáig emlékezetes marad nekünk. De most már tudjuk, hogy nem is csak újra szétlopnák az országot, hanem még betonkockát is kötnének a nyakunkba: évi sok százmilliárdba kerülő migránsokat, többszörös rezsidíjakat, belépést a háborúba. Én a nemzeti sikereket is fontosnak tartom sokadmagammal, de a Fidesz nem tudna nyerni, ha a mindig a pillanatnyi gazdasági érdekük alapján szavazók nem őket támogatnák.
Tara Verde
2023. november 22. 00:56
Nem lakóhelyem ez az ország, hanem a hazám, baszd meg Schiffer, eddig nagyra tartottalak. Fidesz szavazó vagyok. Nem szeretem a válogatottat, mert nem érdekel a foci, és AMI NEM ÉRDEKEL, AZT NEM TUDOM SZERETNI. Visszautasítom, hogy szégyenkeznem kéne emiatt. Végtelenül szánalmasnak tartom, hogy valakinek az élete egyik fénypontja, hogy az 50. születésnapján éppen jól állnak a focieredmények. Hazafinak tartom magam, de továbbra is leszarom a focit. Ide lőjetek, Magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!