Lecsapott a NAV az ügyvédi vezénylettel működő számlagyárra (VIDEÓ)

2023. november 29. 20:31

A dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt.

2023. november 29. 20:31

A bíróság letartóztatott egy praxisától eltiltott budapesti ügyvédet, a jogász olyan gazdasági társaságot működtetett, amely az adócsökkentés érdekében több mint 241 millió forint összegben fogadott be valótlan tartalmú számlákat – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A közleményben ismertetik, hogy a pénzügyőr nyomozók két kábítószer- és pénzkereső szolgálati kutya segítségével 33 fővárosi helyszínen kutattak és foglaltak le bizonyítékként dokumentumokat, elektronikus adatokat, hamis kormányhivatali bélyegzőt, valamint készpénzt

A számlák mögött tényleges gazdasági tevékenység nem volt, a dokumentumok elszámolásának célja egyértelműen az adóelkerülés volt. 

A férfi irányítása alatt álló gazdasági társaság teljesítés nélküli számlákat fogadott be, számlákat állított ki, banki tranzakciókkal, valótlan nyilatkozatok benyújtásával manipulálta a pénzügyi ügyleteket.  

A nyomozóhatóság üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetése és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a 37 éves férfi ellen, a bíróság a feltárt körülményeket megvizsgálva a letartóztatása mellett döntött – tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A rajtaütésről készült felvételt alább tekinthetik meg:

(MTI)

***

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2023. december 01. 04:57
A képek alapján sem lakberendezőre, sem stylistra nem költött a csalással megszerzett rengeteg pénzből.
llnnhegyi
2023. november 30. 15:27
Ceglédi Csaba az ördög ügyvédjével kapcsolatban van?? A DK minden bűncselekménynél fellelhető ( Elkövető vagy segítő, támogató stb)
auditorium
2023. november 30. 15:17
Sok ügyvéd tehetetlen, stroke-ot szenvedett idős, egyedülálló emberek ÁTVERÉSÉVEL gazdagodik meg rövid időn belül. Megkörnyékezi az idős embert, felajánlja segitségét, természetesen mindent törvényesen tesz, az ellátásáról PAPIRON gondoskodik, de a valóságban alig. A szerencsétlen idős védekezni nem tud, az ügyvéd úr azonnal a NEVÉRE IRATJA az idős ember ingatlanát, sőt ingatlanait és orvos ismerőse segitségével elhelyezi az öreget elfekvőbe, ahol hamar átadja lelkét a Teremtőjének.... Megtörtént esetről szólok, egy belvárosi ügyvéd verte igy át a "védencét" és a védence távolabbi rokonait. Megszerzett egy belvárosi garzont, egy másik kétszobás bp-i lakást és egy balatoni házat nagy telekkel, a semmiért, mert pár hónapon belül meghalt az idős, szellemileg rokkant ember. Nem árt a NAV-nak , APEH-nak az ilyen HIRTELEN meggazdagodott ügyvédek után nézni, hogyan szerezték pár hónap alatt a több mint 1OO milliós vagyonukat ? 1 0
anegy_
2023. november 29. 21:00
Igen "hasznos" tudás az ügyvéd-szakma. Ezt már bizonyította a magyar nevű is, a vörösiszap katasztrófánál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!