Hoppon maradt a momentumos politikus, hiába vádaskodott, ellene indulhat eljárás

2023. november 11. 14:15

A mentés és katasztrófaelhárítás protokollja mindig szigorú szabályok szerint történik – közölte a Belügyminisztérium.

2023. november 11. 14:15

Cáfolta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a momentumos Szemző Áron állítását, miszerint a tűzoltók „Pintér Sándor belügyminiszter nyugalma érdekében” sziréna nélkül vonultak ki pénteken egy viharkárhoz. 

A politikus állításai miatt jogi lépéseket tesznek.

Szemző pénteken arról írt közösségi oldalán, hogy a Belügyminisztérium épületéhez viharkár miatt riasztották a belvárosi tűzoltókat, hiszen körülbelül 8 méter magasan kimozdult egy homlokzati elem az épületben. A politikus a riasztási adatlapról egy képernyőfotót is megosztott.

A posztban arra is kitért, hogy „ilyen és ehhez hasonló esetekben a tűzoltók megkülönböztető jelzés használata mellett, szirénázva szoktak a helyszínre vonulni, azonban jelen esetben ezt nem tehették még, nehogy megzavarják a belügyminiszter, Pintér Sándor nyugalmát”.

„Botrányos, hogy egy olyan urambátyám országban élünk, ahol a tűzoltók sem végezhetik a dolgukat” – fogalmazott a Momentum politikusa.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Jogi lépéseket tesz a Katasztrófavédelem

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szombat délelőtti közleményében ismertette, hogy a bejelentést rögzítő adatlap pénteken 9 óra 58 perckor érkezett a 112-es Hívásfogadó Központból. Elismerték, hogy a bejelentő valóban jelezte, hogy a Belügyminisztérium homlokzatán nyolc méter magasan kimozdult egy elem, valamint hogy a helyszínre 13 óra körül, Pintér Sándor belügyminiszter zavarása nélkül vonuljanak ki.

Az adatlapon szereplő bejelentőt a fővárosi ügyeletes visszahívta, és tájékoztatta, hogy 

a riasztást, a műszaki mentések végrehajtására vonatkozó eljárásrendnek megfelelően hajtják végre.

A közleményben kitértek rá, hogy az V. kerületi tűzoltók megkülönböztető fény- és hangjelzéssel 10 óra 10 perckor érkeztek ki a helyszínre.

A felderítés után magasból mentő tűzoltójárművet kértek a helyszínre, amely 10 óra 25 perckor érkezett meg. Megállapították, hogy az egyik első emeleti ablak tokozása lazult meg, és fakerete lógott. A káreseményt 11 óra után számolták fel. A rendőrség a József Attila utca forgalmát a beavatkozás idejére korlátozta.

A BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság a hivatásos katasztrófavédelmi szerv jó hírnevének megsértése miatt a szükséges jogi lépéseket megteszi – tették hozzá a közleményben. 

Megszólalt a Belügyminisztérium is

A Belügyminisztérium az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte, hogy a fővárosi műveletirányításra tíz óra előtt két perccel érkezett a bejelentés, amely szerint a Belügyminisztérium épületének egyik homlokzati eleme elmozdult.

A Katasztrófavédelem belvárosi egysége az ilyen esetekben szokásos protokoll szerint fény-és hangjelzéssel vonult a helyszínre, 10 óra 10 perckor ért oda, majd nem sokkal később a magasból mentő szer is megérkezett. A nyolc méter magasságban levő elemet eltávolították, és nem sokkal 11 óra után visszatértek állomáshelyükre – ismertette a tárca.

A mentés és katasztrófaelhárítás protokollja mindig szigorú szabályok szerint történik – fűzték hozzá. 

MTI/Mandiner

Nyitókép illusztráció. Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldala

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. március 26. 19:56
Az a minimum,hogy a Párt (egyik) ökle lesújt…😉
syphax-2
2023. november 12. 04:37
SZEMZŐ KAPJA BE AZ APJA FASZÁT, OSZT' SZIRÉNÁZVA + VILLOGÓ FÉNY MELLETT ÉLVEZZEN EL--HOGY NE ZAVARJA A donátpanni nyugalmát!!!
orokkuruc-2
2023. november 12. 02:47
Ha nem lenne kép róla, akkor is elhinnénk ezekről a nyomott-momosokról, hogy vödörrel öntöttek festéket drótkerítésre!
vamonos
2023. november 11. 23:30
Egy fontos dolog nem derült ki, ki volt a bejelelentő. No meg hogy a momos hülyerek hogyan jutott hozzá? Ezeket nem ártana tisztázni. "Valami bűzlik Dániában", hogy egy klasszikust idézzek. 😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!